Het ziekenhuisdieet als oplossing tegen overgewicht?

Het ziekenhuisdieet als oplossing tegen overgewicht?

Met alle verschillende diëten die er beschikbaar zijn nemen we ook het Ziekenhuisdieet mee. We gaan kijken wat dit dieet inhoudt en of het geschikt is om er snel mee af te vallen. Het Ziekenhuisdieet is ook echt in het ziekenhuis ontstaan maar dat spreekt bijna voor zich. Toch heeft het dieet ook een kanteling gemaakt richting de consumentenmarkt. Dit terwijl het dieet bedoeld is om uit medisch oogpunt mensen te helpen met snel afvallen. Dat kan zijn vanwege dringende omstandigheden of operaties die op de planning staan, waarbij gewichtsverlies noodzakelijk is. Door deze extreme manier van afvallen komt het Ziekenhuisdieet dan ook neer op een crashdieet. En hier zijn zo’n beetje alle verhalen wel van bekend, met als moraal dat dit niet de beste manier van afvallen is. We gaan nader bekijken of je er snel mee kan afvallen, hoe gezond het is en of de resultaten ook blijvend zijn met dit dieet!

Wat weten we over het Ziekenhuisdieet?

Als we het dieet onder de loep nemen dan merken we al gauw op dat je echt niet veel mag eten. Je krijgt weinig calorieën binnen wat geen goede insteek is van een sterk dieet. Je lichaam volledig uitbuiten en niet voorzien van belangrijke voedingsstoffen werkt praktisch altijd averechts. Daarbij zal je ook klachten ervaren gezien je niet voldoende brandstof binnenkrijgt terwijl je wel veel energie verbruikt. Het Ziekenhuisdieet graaft hiermee verder zijn eigen graf. Je kan er weliswaar snel een paar kilo mee afvallen, maar laat je niet misleiden. Je bent namelijk zeer ongezond bezig en de resultaten zullen bijna altijd weer verdwijnen. In de praktijk blijkt het dan ook niet direct de beste dieetmethode. Het is logisch dat je snel wilt afvallen, maar door het TE extreem aan te pakken zal je alleen maar klachten ervaren. En tevens geen blijvende resultaten zien.

De kracht zit juist in het feit dat je weet HOE je jouw lichaam in werking stelt snel af te vallen. En met de juiste kennis en motivatie kan je dit ook snel realiseren. Op die fiets zal je die overbodige kilo's wel kwijtraken en jouw ideale streefgewicht ook echt bereiken!

De populariteit van dit dieet

Het Ziekenhuisdieet is wel erg populair. Dit komt omdat iedereen erover praat en het gekoppeld wordt aan (helaas tijdelijke) snelle resultaten. Als we echter de ervaringen erbij pakken dan is dit dieet jammer genoeg niet de meest geliefde dieetmethode. Veel mensen ervaren de gekste klachten of ondervinden veel last met dit dieet. Slechts enkele gebruikers behalen er geringe resultaten mee. Begrijp dus goed dat dergelijke crashdiëten de nodige gezondheidsklachten met zich mee kunnen brengen, moeilijk vol te houden zijn en lange termijn resultaten bijna altijd uitblijven.

Is het Ziekenhuisdieet veilig?

Door de lage calorie inname en het ontbreken van belangrijke voedingsstoffen is het een aanslag op je lichaam. Hiermee gaan vaak klachten als o.a. hoofdpijn, hongergevoel, duizeligheid, stemmingen, slechte adem etc. gepaard. Het is dus niet gezond voor je en nou niet bepaald heel erg veilig te noemen.

Pluspunten van dit dieet

Je kan er snel een paar kilo mee afvallen. Besef echter goed dat het tijdelijke resultaten zijn en je niet gezond bezig bent.

Alles wat je nodig hebt kan je gewoon halen bij de lokale supermarkt.

Minpunten van dit dieet

Aanslag op je lichaam. Doordat je te weinig calorieën binnenkrijgt pleeg je roofbouw op je lichaam. Hierdoor zal je nog meer vet vasthouden gezien je lichaam in de spaarstand schiet en vetreserves gaat vasthouden voor nog slechtere tijden.

Klachten zijn bijna onvermijdelijk! Het is ongezond en je kan er vervelende klachten door ervaren. Dit loopt uiteen van extreem hongergevoel tot hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door flinke tekorten van essentiële voedingsstoffen in dit dieet!

Eventueel behaalde resultaten verdwijnen in de meeste gevallen weer nadat je stopt. Door onvoldoende kennis en handvatten in dit dieet leer je niet hoe afvallen nu echt werkt. Veel mensen vervallen weer in oude gewoontes en belanden zo dan ook in een jojo effect.

Is het aan te raden het Ziekenhuisdieet te volgen?

Wij raden het zeker niet aan om het Ziekenhuisdieet te gaan volgen. Mede door de ongezonde aard van het dieet en de tegenvallende resultaten. Snel afvallen in belangrijk maar nog veel belangrijker is dat je dit op een gezonde manier doet. Hiermee behaal je echte resultaten waar je veel langer plezier van gaat hebben.

Alternatieven voor het Ziekenhuisdieet

Er zijn wel degelijk goede diëten die een uitstekend alternatief zijn voor het Ziekenhuisdieet. Een koolhydraatarm dieet is hiervan het beste voorbeeld. Hiermee ga je snel afvallen, maar ook op een gezonde manier en met blijvende resultaten.