Wat kun je met een kruimeldief?

Wat kun je met een kruimeldief?

Een kruimeldief klinkt je in eerste instantie wellicht in de oren als iets wat je oma vroeger gebruikte om het huis schoon te maken. Toch is dat al lang niet meer het geval. Kruimeldieven worden tegenwoordig in ontzettend veel huishoudens gebruikt als handig extra hulpmiddel om huis vrij te houden van stof en viezigheid. Dat is ook niet gek. Een kruimeldief heeft ontzettend veel voordelen. Specifieke voordelen ten opzichte van een grote logge stofzuiger die het een stuk aantrekkelijker maken om even iets op te zuigen. In dit artikel leggen we je uit wat je precies met een kruimeldief kan. Vervolgens weet jij of een kruimeldief wellicht ook iets voor jou huishouden is.

Handig voor het stofzuigen van plaatselijk vuil

Je kent het wel: de kids komen binnen nadat ze de hele middag hebben buiten gespeeld. Het is herfst en de vloer ligt voordat je het weet vol met bladeren, zand en viezigheid. Kan gebeuren, maar fijn is het niet. Al helemaal wanneer je net nog heb schoongemaakt. Je wilt dus niet weer die hele stofzuiger erbij moeten pakken uit de kast. Een kruimelzuiger biedt in zo'n geval uitkomst. Je pakt deze er snel bij, klikt 'm direct aan en kan heel plaatselijk kruimels, zand of ander klein vuil opzuigen. Ook wanneer er iets omvalt of er in een hoekje wat meer stof ligt is dit erg handig

Ideaal voor het schoonhouden van meubels

Een stofzuiger gebruiken om je meubels schoon te houden; dat is vaak erg omslachtig. Een groot zwaar apparaat til je immers niet zomaar even op om er de tafel of de bank mee te ontdoen van stof. Bij een kruimeldief heb je dit probleem niet. Een kruimelzuiger is licht van gewicht en handzaam, waardoor je er zonder moeite je meubels mee stofzuigt. Snel even over de bank heen of over de tafel; één ding is zeker. Met een kruimeldief wordt stofzuigen in één keer een stuk leuker.

Fijn voor in de auto

Omdat een kruimelzuiger draadloos is, kun je gemakkelijk plekken bereiken die je niet kunt bereiken wanneer je en stofzuiger mét snoer hebt. Een goed voorbeeld hiervan is de auto. Precies zo'n plek die snel vies wordt. Vooral als je er geregeld met het hele gezin in zit. Met een kruimeldief komt je op alle plekjes in de auto, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er een stekker uit het stopcontact schiet. Bovendien worden veel kruimeldieven geleverd met verschillende zuigmonden. Zo heb je een kierenzuigmond waarmee je op smalle plekjes kunt stofzuigen. Maar ook een turboborstel waarmee je de matten van je auto stofzuigt.

Kruimeldief zit bij steelstofzuiger inbegrepen

Goed om te weten: koop je een steelstofzuiger (ook wel een draadloze stofzuiger genoemd)? Dan zit de kruimeldief er in 99% van de gevallen al bij. De kruimeldief is vaak geïntegreerd in de stofzuiger en deze haal je er heel simpel af om te op moeilijk bereikbare plekjes te stofzuigen. Of om meubels vrij van stof te maken.

Nu je weet waar je een kruimeldief voor kan gebruiken, kun je zelf bepalen of het iets is waarvan je zegt: 'Ik zou er ook wel een willen'. We wensen je in ieder geval veel succes met het schoonhouden van je huis: met of zonder kruimeldief!