Zet eens een voetenbankje bij jouw tuinstoelen

Zet eens een voetenbankje bij jouw tuinstoelen

In iedere tuin vind je verschillende soorten tuinmeubelen. Vooral tuinstoelen zijn nog altijd erg populair. Ook loungemeubelen nemen nog altijd toe in populariteit. Het voetenbankje kom je echter niet vaak tegen. Lees in dit blog meer over dit zwaar onderschatte tuinmeubel onder de tuinmeubelen en wie weet zet jij straks een bankje voor jouw voeten bij je tuinstoelen.

Een extra zitplaats

In een kleine tuin of juist bij een grote tuinset met veel tuinstoelen, is een voetenbank erg handig. Tuinmeubelen als deze nemen zowel fysiek als optisch weinig ruimte in. Je pakt ze er zo bij als extra zitplaats naast de tuinstoelen, aan de tuintafel. Zijn er voldoende tuinstoelen voor jouw gezelschap? Dan zet je dit kleine bankje of de poef zo weer weg.

Een bijzettafel

Wil jij graag een voetenbank bij jouw tuinstoelen plaatsen? Kies dan bijvoorbeeld voor een exemplaar met een vlakke bovenkant, zoals een hocker. Tuinmeubelen zoals hockers zijn te gebruiken om je benen op te laten rusten, maar zijn ook inzetbaar als bijzettafel. Een hocker wordt veelal geleverd met een zacht kussen voor extra comfort. In dat geval is het verstandig om een dienblad erop te leggen, voor een stevige ondergrond.

Opstapje nodig?

Ook wanneer je een opstapje nodig hebt, zijn voetenbankjes bij je tuinstoelen een uitkomst. Gebruik deze tuinmeubelen als krukje om bijvoorbeeld een tak weg te snoeien, om de ramen te wassen of wanneer de vloer lava is.

Goed voor de doorbloeding

Het plaatsen van een voetbank bij jouw tuinstoelen heeft nóg een heel groot voordeel. Het zorgt voor een comfortabele zithouding die bevorderlijk is voor de bloedcirculatie. Ga aan het eind van de dag ontspannen zitten en leg je benen omhoog. Door je benen omhoog te leggen tijdens het ontspannen op je tuinmeubelen, bespaar jij jouw lichaam veel werk. Het stromen van het bloed wordt zowel gestimuleerd als vergemakkelijkt.

Materialen en stijlen

Voetenbankjes voor bij tuinstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen. Kies een materiaal dat goed past bij de rest van je tuinmeubelen, zoals hout, kunststof of aluminium. Houten voetenbankjes geven een natuurlijke en warme uitstraling, terwijl kunststof en aluminium voetenbankjes juist weer praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn. Daarnaast kun je ook letten op de stijl van het voetenbankje, zoals modern, klassiek of juist landelijk. Met de juiste keuze van materiaal en stijl kun je het voetenbankje naadloos laten aansluiten bij je tuinstoelen en de algehele sfeer van je tuin.

Genoeg redenen om een tuinvoetenbank bij jouw tuinstoelen te zetten!