B12, B3, C, D of A. Welke vitaminen zijn goed voor ons?

B12, B3, C, D of A. Welke vitaminen zijn goed voor ons?

Dagen worden korter, temperaturen zakken naar het vriespunt en de neerslag valt uit de lucht: de winter komt eraan. Een goede weerstand is daarom essentieel om deze koude periode zonder kwaaltjes en al te veel verkoudheden door te komen. We worden van alle kanten met reclame over supplementen en vitaminen rond de oren gegooid: van vitamine A tot E en ook K komt soms ter sprake. Maar wat betekenen deze verschillende letters, en dragen ze effectief bij aan een beter immuunsysteem?

Vitamine A voor een goed zicht

Wanneer je een gevarieerd voedingspatroon onderhoudt, wordt er waarschijnlijk voldoende vitamine A in je lichaam opgenomen. Toch kan het zijn dat je een tekort oploopt. Mogelijke bijwerkingen van zo’n tekort zijn nachtblindheid of zelfs (volledig) gezichtsverlies. Vitamine A is daarom essentieel om het gezichtsvermogen. Daarnaast draagt het bij aan de werking van het afweersysteem, houdt het de huid gezond, optimaliseert het de aanmaak van cellen in het haar of tandvlees én zorgt het voor een goede botontwikkeling. Vitamine A is dus een cruciale factor die je gezondheid op peil houdt.

Vitamine B voor extra energie

Voel je jezelf vaak moe en futloos, en heb je nergens zin in? Dan is de kans groot dat je met een vitamine B-tekort kampt. Vitamines B laten namelijk de energie uit onze voeding vrij, en kunnen daardoor onze mentale én fysieke prestaties aanzienlijk verbeteren. Vaak hebben veganisten moeite om voldoende vitamine B op te nemen uit voeding, aangezien deze vooral zit in dierlijke producten zoals vlees, eieren en zuivel. Ook in noten, rijst of peulvruchten zitten vitamines B.

Vitamine C voor een ijzersterke weerstand

Eet je veel groenten, fruit en aardappels? Goed bezig, want dan is de kans op een vitamine C-tekort relatief klein. Deze vitamines hebben een belangrijke werking op het lichaam. Ze hebben bijvoorbeeld een bewezen effectieve werking op ons afweersysteem. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat wondjes sneller genezen, dat ijzer sneller in ons lichaam wordt opgenomen en het houdt onze huid gezond.

Vitamine D voor botten en gewrichten

Zeker in de wintermaanden is het belangrijk om je vitamine D-gehalte in de gaten te houden. De belangrijkste bron van deze vitamine is namelijk de zon, en die laat zich in deze periode niet echt van zijn beste kant zien. Vitamine D zorgt ervoor dat fosfor en calcium goed worden opgenomen uit je voeding, wat zich vervolgens in de botten en gewrichten nestelt. Hierdoor worden de botten verstevigt, en verkleint de kans op botontkalking, osteoporose en spierverzwakking.

Koop jouw supplementen online

Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit om producten te kopen. Dat geldt ook voor voedingssupplementen en vitamines. Ga naar de webshop van een betrouwbare internetapotheek, en bestel in enkele klikken jouw vitamines online. Bij Pazzox vind je een uitgebreid assortiment aan medicijnen, verzorgingsproducten en vitamines om sterk de winter door te komen. Bovendien is deze online apotheek terug te vinden in de lijst van de FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten), wat de betrouwbaarheid en kwaliteit van deze internetapotheek sterk onderbouwd. Je vindt er al jouw vitamines van A tot Z.