Zelf huis verkopen? Lees eerste deze tips!

Zelf huis verkopen? Lees eerste deze tips!

Een huis verkopen via een makelaar is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Er zijn steeds meer mensen die hun huis zelf verkopen. Door je huis zelf te verkopen bespaar je natuurlijk al snel duizenden euro’s aan makelaarskosten. Echter komen er veel dingen kijken bij de verkoop van een huis. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je zelf je huis kunt verkopen en hoe je gratis je huis kunt verkopen met behulp van een bemiddelaar. 

Waarom zelf je huis verkopen? 

Je huis verkopen via een makelaar kost al snel duizenden euro’s. Om deze kosten te besparen kun je ervoor kiezen om zelf je huis te verkopen. Echter komt er vaak meer kijken bij de verkoop dan je in eerste instantie denkt. Er zijn steeds meer mensen die denken dat ze hun woning wel zelf kunnen verkopen. In de meeste gevallen is dat ook zeker mogelijk en kan het nog leuk zijn ook. Het is wel belangrijk dat je precies weet welke stappen er doorlopen moeten worden. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om zelf je huis te verkopen zonder dat het geld kost. Meld hier je woning aan als je zelf je woning wilt verkopen en gebruikt wilt maken van de professionaliteit van experts. 

Voordelen zelf je huis verkopen

Het is helemaal niet noodzakelijk om een makelaar in te schakelen voor de verkoop je huis. Er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen. Zelf je huis verkopen mag dan wel meer tijd kosten, maar het bespaard je een hoop geld en het heeft diverse voordelen. Dit zijn de voornaamste voordelen wanneer je zelf je huis verkoopt:

Geen makelaarskosten Door je huis zelf te verkopen bespaar je al snel duizenden euro’s aan makelaarskosten. Tegenwoordig kan je ook je huis gratis verkopen via bijvoorbeeld een bemiddelaar. 

Bezichtigingsmogelijkheden in de avond en weekenden Makelaars zijn vaak gebonden aan werktijden, terwijl de meeste mensen buiten werktijd juist tijd hebben om te bezichtigen. 

Jij weet zelf het meest van je eigen huis Als bewoner weet je zelf natuurlijk het meest over je eigen huis. Tijdens de bezichtigingen kan dit een voordeel zijn. 

Leer de potentiële kopers kennen Tijdens de bezichtigingen leer je de potentiële kopers kennen. Je kunt in gesprek gaan en zo weet je mogelijk wie je huis gaat kopen. 

Gratis je huis verkopen

Tegenwoordig is het mogelijk om je huis gratis te verkopen zonder dat je alles zelf hoeft te doen. Er zijn namelijk diverse partijen die de verkoop gratis verzorgen. Zo heb je de voordelen van een makelaar, zonder dat je er geld aan kwijt bent. In de meeste gevallen is een verkoop vele malen sneller geregeld dan via de normale manier van verkopen. Een bijkomend voordeel is dat de koopovereenkomst opgesteld wordt, zodat je zeker weet dat de juridische kant van de verkoop goed geregeld is. Deze manier van verkopen kan voor iedereen interessant zijn. Je kunt hier je huis aanbieden als je snel, goed en gratis je wilt verkopen. 

Tips: zelf je huis verkopen

Om je woning zelf goed te verkopen moet je met een aantal dingen rekening houden. Met deze tips zorg je voor een goede verkoop van je huis, zonder dat je duizenden euro’s moet betalen aan een makelaar:

Zorg voor een goede voorbereiding Verzamel relevante documenten, vraag een energielabel aan en maak de woning verkoopklaar. Een goede voorbereiding voorkomt veel stress in het verdere traject. 

Hanteer een scherpe vraagprijs Bij een scherpe vraagprijs zijn er meer potentiële kopers. Een te hoge vraagprijs kan mensen afschrikken, waarna de woning moeilijker is te verkopen. 

Promoot je huis Hierbij kan je gratis gebruik maken van het netwerk van een bemiddelaar, zoals HuisHunters. Door de woning te promoten bereik je de doelgroep en zo weten mensen dat de woning te koop staat. 

Handel niet met emotie Tijdens het onderhandelen over de prijs is het belangrijk dat je niet met emotie handelt. Bereid je goed voor op de onderhandelingen, zodat je de beste prijs krijgt.

Stel de koopovereenkomst niet zelf op Het is verstandig om de koopovereenkomst door een professional op te laten stellen. Het is een belangrijk juridisch document waar alle afspraken tussen verkoper en koper in vastgelegd worden. 

Schakel een bemiddelaar in voor de verkoop

Zelf je huis verkopen kan een interessante mogelijkheid zijn waarmee je al snel duizenden euro’s bespaar aan makelaarskosten. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk je huis gratis te verkopen via een professionele partij. Zo kun je zelf je huis verkopen met de voordelen van een reguliere makelaar. Zeker de moeite waard als je van plan bent om je huis te verkopen.