Wanneer is de ABN AMRO kunstprijs 2024?

Wanneer is de ABN AMRO kunstprijs 2024?

De ABN AMRO kunstprijs is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een opkomend talent in de kunstwereld. Kunstenaars uit verschillende disciplines dingen mee naar deze prijs, die niet alleen bestaat uit een geldbedrag, maar ook uit een tentoonstelling in het Stedelijk Museum. Maar wanneer zal de ABN AMRO kunstprijs 2024 worden uitgereikt?

Datum van uitreiking

De ABN AMRO kunstprijs 2024 zal worden uitgereikt op donderdag 12 september 2024. Deze datum is zorgvuldig gekozen door de organisatoren van de prijs, zodat zowel de winnaar als het publiek voldoende tijd heeft om zich voor te bereiden op de ceremonie.

Locatie

De uitreiking van de ABN AMRO kunstprijs 2024 zal plaatsvinden in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit museum is een iconische locatie in de kunstwereld en biedt een passende setting voor een prijs die zoveel talent en creativiteit beloont.

Prijsuitreiking

Tijdens de prijsuitreiking op 12 september 2024 zullen de genomineerden aanwezig zijn om hun werk toe te lichten en vragen te beantwoorden van het publiek en de jury. Na een spannende avond vol kunst en inspiratie zal de winnaar van de ABN AMRO kunstprijs 2024 worden bekendgemaakt.

Geldprijs

Naast de eer die gepaard gaat met het winnen van de ABN AMRO kunstprijs 2024, ontvangt de winnaar ook een geldprijs van € 10.000. Dit bedrag kan de kunstenaar gebruiken om nieuw werk te creëren, zich verder te ontwikkelen of te investeren in zijn of haar kunstenaarschap.

Tentoonstelling

Na de prijsuitreiking zal het werk van de winnaar en de genomineerden worden tentoongesteld in het Stedelijk Museum. Deze tentoonstelling biedt het publiek de mogelijkheid om kennis te maken met het werk van deze talentvolle kunstenaars en te genieten van de diversiteit en creativiteit van de hedendaagse kunstwereld.

De ABN AMRO kunstprijs 2024 belooft een bijzonder en inspirerend evenement te worden, waar talent en creativiteit centraal staan. Door het bieden van een platform aan opkomende kunstenaars draagt deze prijs bij aan de bloei van de kunstwereld en stimuleert het nieuwe generaties om hun passie voor kunst te blijven volgen. Maak dus zeker een plekje vrij in je agenda voor donderdag 12 september 2024 en ontdek welke kunstenaar er met de prestigieuze ABN AMRO kunstprijs vandoor gaat.