Waarom is formule 1 zo populair?

Waarom is formule 1 zo populair?

Max Verstappen heeft in zijn eentje de formule 1 razend populair gemaakt in Nederland. Steeds meer mensen gingen kijken naar deze boeiende sport en kwamen er al snel achter, dat deze sport heel veel te bieden heeft. Niet voor niets kijken er sinds dat Max wereldkampioen geworden is, nog steeds heel veel mensen naar de formule 1 wedstrijden. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste redenen dat formule 1 zo razend populair is? Die kun je hieronder lezen!

Wedstrijdspanning

Het voordeel van een formule 1 wedstrijd is, dat er altijd heel veel gebeurt. Eigenlijk begint dit al tijdens de vrije trainingen, hierbij is de spanning al duidelijk voelbaar. Als er geracet moet worden om de startplaatsen, wordt het nog spannender; de startpositie is immers erg belangrijk voor een goede klassering in een formule 1 race. Voor de start van de echte race, stijgt de spanning naar een absoluut hoogtepunt. Als de auto’s eenmaal weg zijn, begint het echte racen. Dit racen om iedere centimeter gebeurt overigens niet alleen voorin, maar ook in het achterveld vinden prachtige gevechten plaats.

Gevaarlijke sport

Formule 1 is en blijft een gevaarlijke sport. Vaak rijden coureurs met meer dan driehonderd kilometer per uur over de circuits, dit is natuurlijk niet zonder gevaar. Ook dit maakt deze sport zo razend populair, net als bijvoorbeeld moto GP en motorcross. Hier komt nog bij de formule 1 de koningsklasse is, waarbij er het hardste geracet wordt en waar de allerbeste coureurs van de wereld strijden om de wereldtitel. In de formule 1 gaat het meeste geld in om, werken de beste technici en willen de teams zich van hun beste kant laten zien. Dit geldt ook voor grote automerken als Mercedes en Ferrari; op dit podium moet het gebeuren.

Heerlijke televisiesport

Formule 1 is een heerlijke televisiesport, waarbij je lekker onderuit op de bank van kunt genieten. Doordat het ook een technische sport is, is het ook erg geliefd bij mensen die technisch aangelegd zijn. De verschillende type banden, de hoeveelheid Pk’s, de afstelling van de motoren; veel mensen zijn dol op deze technische achtergronden. Hou je ervan om samenvattingen te kijken in plaats van hele wedstrijden? Bekijk F1 samenvattingen, dit scheelt je veel tijd en het is continue spannend! Berichten gehoord dat er bij ViaPlay problemen waren met de uitzendingen? Waarbij de beelden steeds achterliepen op de live-wedstrijd? Dat gaat niet gebeuren als je de samenvattingen online kijkt. Ideaal toch?