Uitvaartverzekering afsluiten?

Uitvaartverzekering afsluiten?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering komt vaak meer kijken dan bij het afsluiten van een andere verzekering. Veel mensen weten niet wat de kosten voor een uitvaart zijn en voor welk bedrag ze zich moeten verzekeren. Door de uitvaartwensen op papier te zetten krijgt u meer inzicht in de uitvaartkosten. De gemiddelde kosten voor een begrafenis of crematie in Nederland liggen tegenwoordig tussen de 8.000 en 10.000 euro. De persoonlijke wensen hebben uiteraard invloed op de werkelijke kosten. Een eenvoudige uitvaart is nu eenmaal goedkoper dan een uitgebreide uitvaart. Verder is een begrafenis in de meeste gevallen duurder dan een crematie.

Type uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering is het type uitvaartverzekering ook een belangrijke factor. Wilt u de maximale vrijheid bij het laten verzorgen van uw uitvaart of wilt u vooraf alles vast laten leggen? Als u voor de maximale vrijheid kiest dan is het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering de beste keuze. U bouwt hiermee een geldbedrag op door middel van het betalen van premie. Het opgebouwde geldbedrag zal na overlijden worden uitgekeerd aan uw nabestaanden die hiermee in alle vrijheid uw uitvaart kunnen verzorgen.

Wilt u liever dat uw nabestaanden zo weinig mogelijk hoeven te regelen voor uw uitvaart? Dan is de natura uitvaartverzekering een betere keuze. U verzekert hiermee de producten en diensten voor uw uitvaart. Na het overlijden zal de uitvaartverzekeraar een uitvaartverzorger aanstellen die de uitvaart gaat verzorgen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Welk type uitvaartverzekering u ook kiest het is belangrijk om voordat u deze gaat afsluiten een goede vergelijking maakt. Er zijn verschillende verzekeraars met allen andere voorwaarden en premies. Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken kunt u dus een verzekering afsluiten die beter aansluit bij uw wensen en misschien ook nog goedkoper is. De premie is overigens niet iets waar u als eerste rekening mee moet houden als u voor een bepaalde uitvaartverzekering kiest. De voorwaarden zijn belangrijker.

Tijdens het vergelijken zult u ook zien dat u niet bij iedere verzekeraar elk type uitvaartverzekering kunt afsluiten. De kapitaal verzekering is bij de meeste uitvaartverzekeraars wel af te sluiten, maar de natura uitvaartverzekering is dit niet bij iedere verzekeraar.