Drie voordelen van een uitvaartverzekering

Drie voordelen van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is iets waar niet veel mensen vaak over na zullen denken. Toch komt er een moment dat je komt te overlijden en er veel geregeld moet worden. De eerste dagen zullen in het teken staan van rouw en herinneringen. Vrienden en familieleden zullen zich moeten bekommeren over de uitvaart, waarbij het altijd fijn is als hier al iets voor geregeld is. Een uitvaartverzekering biedt hierin uitkomst, hiermee zorg je er namelijk voor dat jouw nabestaanden zich in ieder geval geen zorgen hoeven te maken over de kosten voor jouw uitvaart. Hieronder vind je drie voordelen een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering voorkomt onverwachte kosten


Als iemand komt te overlijden zal er veel geregeld moeten worden. Denk hierbij aan het uitkiezen van een kist, het laten drukken van rouwwerk en het organiseren van de plechtigheid zelf. Stuk voor stuk onderdelen die geld kosten. Een gemiddelde uitvaart kost als gauw 7500 Euro. Dat is een flink bedrag, zeker als er geen uitvaartverzekering is afgesloten en de nabestaanden hiervoor moeten opdraaien. Als er wel een uitvaartverzekering is afgesloten, hoeven de nabestaanden zich niet druk te maken over de kosten.

Persoonlijke wensen scheppen duidelijkheid


Door bij het afsluiten van een uitvaartverzekering ook je persoonlijke wensen omtrent je uitvaart vast te leggen, schep je duidelijkheid voor de nabestaanden. Hierin kun je bijvoorbeeld vast laten leggen wat voor kist je precies wilt, welke bloemen je wilt op de uitvaart en wat je de mensen na afloop van de plechtigheid nog aan wilt bieden. De uitvaart zal hiermee precies zo verlopen zoals jij in gedachten hebt, voor de nabestaanden is het ideaal omdat zij jouw wensen alleen maar hoeven uit te voeren.

Veel keuzevrijheid bij uitvaartverzekeringen

Het grote voordeel van een uitvaartverzekering is dat je deze af kunt sluiten zoals jij dit wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering, waarbij er een bedrag wordt uitgekeerd als je komt te overlijden. Een natura uitvaartverzekering is ook mogelijk, hierbij worden er diensten uitgekeerd in plaats van geld. Een combinatie van beiden is ook mogelijk; hierbij worden er diensten uitgevoerd, maar krijgen nabestaanden ook de beschikking over een bedrag waarmee ze zelf invulling kunnen geven aan (een deel) van de uitvaart. Uitvaartverzekeringen vergelijken doe je snel en eenvoudig online. Op deze website krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en kun je snel en gemakkelijk bepalen bij welke uitvaartverzekering jij het beste gevoel hebt.