Hoe financier je een auto?

Hoe financier je een auto?

Een nieuwe auto kopen is een grote beslissing. Dat komt omdat een auto erg duur is. Of je nu een nieuwe auto of een tweedehands auto koopt, je moet met verschillende dingen rekening houden. Eén daarvan is het bepalen van de manier waarop je een auto financiert. Het aanvragen van een autolening kan een geweldige manier zijn om je droomauto te kopen. Echter, het aanvragen van een autolening kan een ingewikkeld proces zijn. Je moet rondkijken om een geldschieter te vinden die de beste rente biedt. Het is ook een goede optie om te kiezen voor financiering door de dealer. 

Vergelijk verschillende kredietverstrekkers

Als je een nieuwe auto koopt, vraag dan bij meerdere kredietverstrekkers een autolening aan en vergelijk de rentetarieven. Misschien vind je dat de ene kredietverstrekker een betere rente biedt dan de andere. Je kunt ook je eigen bank bezoeken of verschillende offertes opvragen bij online kredietverstrekkers. Je moet echter geen lening aanvragen voordat je je kredietrapport hebt gecontroleerd. Als je een slechte krediet geschiedenis hebt, kun je misschien geen goedkeuring krijgen. Daarnaast kunnen de kredietverstrekkers een zeer hoge rente vragen voor de auto lening.

Krijg vooraf goedkeuring voor een autolening

Voordat je naar de dealer gaat, is het belangrijk om vooraf goedkeuring te krijgen voor een autolening. Dit betekent dat de bank je al heeft goedgekeurd voor een bepaald bedrag. Hierdoor weet je vooraf hoeveel je kunt besteden aan je auto en wat voor soort rente je kunt verwachten. De meeste dealers zullen geen leningen verstrekken, tenzij het voertuig is goedgekeurd door hun eigen geldschieter. Ze willen immers niet riskeren om hun geld te verliezen als de deal ineens niet meer doorgaat.

Overweeg financiering door de dealer

In plaats van een lening af te sluiten bij banken of online kredietverstrekkers, moet je ook kijken of je financiering kunt krijgen van de dealer. Als je kiest voor deze optie, zal de dealer werken met een geldschieter om je lening aanvraag te verwerken. Hij zal een rentevoet vinden op basis van zijn relatie met de geldschieter. Deze regeling is meestal duurder dan een particuliere financiering van een andere bron, omdat dealers hogere kosten hebben in verband met de bedrijfskosten. Als je echter een tweedehands auto koopt, zullen sommige dealers financieringsopties aanbieden met lagere rentetarieven dan je bij een bank zou vinden. Het belangrijkste voordeel van een autodealer is het gemak. Het is gemakkelijk om naar de dealer te gaan, de auto die je wilt hebben uit te zoeken en het papierwerk ter plekke te ondertekenen.

Rond je lening af

Als de dealer een lager tarief biedt dan je bank, kun je deze lening afsluiten. Zorg er alleen wel voor dat je de leningsovereenkomst zorgvuldig leest voordat je deze ondertekent. Zo kun je later bevestigen dat er geen extra kosten en verborgen kosten zijn. Naast de prijs van de auto moet je ook belasting en documentatiekosten betalen. Vervolgens moet je goed kijken naar de looptijd van de lening en de afbetaling boete. Je kunt bij de dealer beter geen extra's nemen zoals een verzekering. Deze kun je vaak voordeliger afsluiten bij andere verzekeringsmaatschappijen.