Zorg voor harmonie tussen geest, gevoel en lichaam

Zorg voor harmonie tussen geest, gevoel en lichaam

Veel mensen ervaren in de drukke wereld van tegenwoordig een hoop stress en rusteloosheid. Er zijn hier dan ook verschillende soorten medicatie voor, maar steeds vaker proberen mensen deze klachten te verhelpen door te kiezen voor therapie, meditatie en ook natuurlijke geneeswijzen. Dit kan namelijk heel veel doen voor het tot rust komen van je geest en je kan je hier dan ook lichamelijk en geestelijk veel rustiger door gaan voelen. Er worden dan ook steeds meer nieuwe vormen van therapieën gebruikt om je beter te laten voelen. Wil je meer weten over een therapie die zorgt voor harmonie tussen geest, gevoel en lichaam? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat voor soort energie zit er in jouw lichaam?

De verschillende soorten energieën in je lichaam worden ook wel chakra’s genoemd. Deze term komt uit het hindoeïsme en boeddhisme, hier geloven mensen dat elk mens uit een fysiek en energetisch lichaam bestaat dat aan elkaar verbonden is. Binnen dat energetische lichaam zijn zever belangrijke chakra’s aanwezig, het wordt beschreven als een soort draaikolk die energie door je lichaam laat stromen. Deze chakra’s bevinden zich bij je staartbeen, heiligbeen, maag, hart, keel, voorhoofd en kruin. Ze hebben allemaal een eigen thematiek en ze kunnen dan ook verschillende werkingen hebben waardoor ze ook vaak apart behandeld worden.

Welke soort energie hoort bij welke eigenschap?

De verschillende chakra’s hebben allemaal een andere werking en betekenis. Zo staat de kruin bijvoorbeeld voor de connectie met hogere machten, het voorhoofd staat voor wijsheid en een spirituele reis. De keel staat voor creativiteit en communicatie, Het harst staat voor liefde en aardigheid en de maag staat voor wilskracht en zelf vertrouwen. Het heiligbeen staat voor seksualiteit en sensualiteit en het staartbeen staat voor gronding en voor een gevoel van veiligheid

Wat kan therapie hierbij voor jouw lichaam en geest doen?

Chakra therapie is een geneeswijze die de verbintenis en harmonie tussen deze verschillende chakra’s bevorderd. Zo kan dit helpen om bepaalde chakra’s te openen of juist om ze af te sluiten. Als je om leert gaan met deze chakra’s kan je energieker en ook evenwichtiger in het leven komen te staan. Het helpt om blokkades op te heffen en hiervoor kunnen verschillende soorten behandelingen goed werken, dit kan namelijk per chakra verschillen. Alle chakra’s zijn via de ruggengraat met elkaar verbonden en hebben met elkaar te maken.