Wat zijn de beste telefoons voor 2022?

Wat zijn de beste telefoons voor 2022?

De beste telefoons. Een onderwerp waar men het veel over heeft, zowel in het echt als online. Maar wat zijn nou écht de beste telefoons? Er worden maar liefst twee telefoons als uitverkorenen benoemd, en wat voor telefoons hoor.

Oppo A53s

De Oppo A53s is een telefoon waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Onterecht, want wat werkt hij prettig. Dual sim, voor de perfecte werk-privé balans en maar liefst 128GB opslagruimte en dat voor een hele nette prijs van €168,00 euro. Het model heeft een groot beeldscherm, relatief dunne randen, en een subtiel geplaatste camera in de linkerbovenhoek. De randen van de behuizing zijn afgerond, wat bijdraagt aan een mooie afwerking. De Oppo a53s weegt slechts 186 gram en is 6,5-inch. Hij is dus voldoende groot én licht.  Hij is uitgerust met een IPS LCD-scherm en de pixeldichtheid per inch is 270. Het scherm wordt beschermd met Corning Gorilla Glass 3 waardoor hij echt wel tegen een stootje kan. Hij beschikt over een 8-core Qualcomm Snapdragon 460 processor. 

Ook qua camera’s laat dit toestel niets te wensen over; hij beschikt over  een 13-megapixel hoofdcamera, die verbeterde opname mogelijkheden bij te weinig licht. Hij wordt aangevuld met twee hulpcamera’s. Een daarvan is 2-megapixel en is verantwoordelijk voor macrofotografie, en de andere, eveneens 2 MP, meet de diepte. Met de batterij kun je ook wel even door, maar liefst ongeveer twee dagen. Hij is ook zo weer vol dankzij de 18W fast charging. 

Samsung Galaxy A22 

De Samsung Galaxy A22 is wellicht wat bekender voor je. Samsung biedt altijd hoge kwaliteit voor een uitstekende prijs, zo ook bij deze telefoon. Om te beginnen is een van de meest interessante aspecten aan de A22 5G het ontwerp. De achterkant is afgewerkt met een interessante matte polycarbonaat cover die het licht een beetje weerkaatst en de telefoon een premium look geeft voor een uitstekende prijs. Daarnaast zorgt de matte afwerking er ook voor dat de telefoon niet echt vlekgevoelig is en ook relatief immuun is voor krassen. De afwerking is ook zo uitgevoerd dat hij prettig aanvoelt en licht in de hand ligt. De telefoon biedt ook een prima scherm. 

De smartphone heeft bovendien een IPS LCD-display dat zijn werk goed doet. Dit is een Full HD+ display dat een goede field of view biedt en dat is wel zo fijn als je films wilt kijken op de telefoon of gewoon je dagelijkse taakjes wilt doen. Het scherm van de Galaxy A22 biedt ook een snelle verversingssnelheid van 90Hz. Een van de belangrijkste pluspunten van de nieuwste smartphone van Samsung is het feit dat het toestel goede prestaties levert voor de meeste dagelijkse gebruik staken. Dit is mogelijk gemaakt door het gebruik van een MediaTek Dimensity 700 chip. Deze chipset is gekoppeld aan maximaal 8 GB RAM en 128 GB opslagruimte om de prestaties te verbeteren.