Zit-sta bureau is de toekomst

Zit-sta bureau is de toekomst

Op kantoor werken, hoeft niet te betekenen dat je de hele dag niet beweegt. Juist een goede afwisseling tussen zitten en staan is belangrijk om een maximale prestatie te leveren. Een zit-sta bureau wordt door veel experts gezien als het kantoormeubelstuk van de toekomst. Waarom?

Klachtenvrij werken op kantoor

Er zijn werknemers die meer dan veertig uur per week doorbrengen op dezelfde werkplek. Als je dit alleen maar zittend doet, kan dit op de lange termijn fysieke klachten opleveren. Denk hierbij aan rugpijn, spierpijn of last van de gewrichten. Deze klachten kunnen leiden tot (tijdelijke) uitval waardoor je als bedrijf een probleem in de bezetting hebt. Andere medewerkers moeten overwerken, of er moet een tijdelijke kracht worden ingehuurd. Dit laatste kost extra geld en deze persoon moet ook nog eens ingewerkt worden. Klachtenvrij werken op kantoor, het is mogelijk met een zit-sta bureau. Dit bespaart kosten en zorgt ervoor dat medewerkers klachtenvrij kunnen werken.

Betere resultaten

Zit-sta bureaus kun je vinden bij Havic. Deze specialist op het gebied van kantoormeubelen heeft jouw ideale zit-sta bureau zeker in huis. Kantoorinrichting van Havic staat voor kwaliteit en een prima service. Je kunt hier terecht voor al je kantoormeubelen, ook als het gaat om design kantoormeubels. Als bedrijf zul je merken dat dit bureau betere resultaten gaat opleveren van de werknemers. Ze blijven klachtenvrij, maar zijn bovendien een stuk actiever. Omdat ze zittend werken, afwisselen met staand, blijven ze tot aan met het einde van de werkdag gemotiveerd. Geen inzakkende kantoormensen dus om vier ’s middags, maar gemotiveerd tot het eind.

Tijdwinst boeken

Het is bewezen dat staand vergaderen sneller gaat. Als iemand veel staand werkt en voor werkbesprekingen iemand uitnodigt aan zijn/haar bureau, zal overleggen dus sneller gaan. Hiermee kun je als bedrijf tijdwinst boeken en kun je af van de ‘vergadercultuur’. Als mensen staand werken, zijn ze overigens ook nog eens een stuk productiever. Daarnaast bevordert staand werken de werksfeer doordat mensen elkaar sneller aan durven te spreken. Voor de werknemers zelf heeft een zit-sta bureau als voordeel dat ze ook na hun pensioen nog fit zullen zijn. Door afwisselend zittend en staand te werken, blijf je namelijk fysiek fit, waar je ook op latere leeftijd baat bij hebt.