Vier tips voor mannen om je intieme zone te verzorgen

Vier tips voor mannen om je intieme zone te verzorgen

Een creatieve coupe, kort of liever helemaal geen schaamhaar? Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om je schaamhaar op een juiste manier te bewerken. Door je intieme zone regelmatig te verzorgen, zorg je er ook voor dat je bijvoorbeeld geen last krijgt van ontstekingen, snijwondjes en ingegroeide haartjes. Wij hebben vier tips voor je, hoe je jouw intieme zone kunt verzorgen.

Eerst wassen

De eerste stap is goed wassen. Dit wassen kun je het beste doen met gewoon water. Genitaliën houden niet zo van zeep, dus wassen met water is prima. De huid eromheen kun je wel prima wassen met zeep, daar kan je huid namelijk wel prima tegen. Door warm water te gebruiken, gaan je poriën open, hiervan worden je haartjes zachter, wat goed is voor het scheren.

Kies je coupe

Voordat je begint, denk goed na over de look die je jezelf aan wilt meten. Schaamhaar scheren doe je natuurlijk ook om er goed uit te zien, nietwaar? Hou je ervan om alles af te scheren? Vind je het leuk om een speciaal model aan te brengen? Of ben je meer van de retrolook, waarbij je wel houdt van een flinke bos? Een beetje haar laten staan in een fraai model kan natuurlijk ook. Als je weet wat je wilt, kun je hier gericht mee aan de slag.

Speciale aandacht

De testikels vragen om speciale aandacht, deze zijn namelijk nogal gevoelig, het advies is dan ook om een koppelstukje te gebruiken die je op de trimmer kunt zetten. Zou je dit niet doen, kan dit leiden tot wondjes die nogal pijnlijk kunnen zijn. Voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om eerst een warme douche te nemen, hiervan wordt de huid wat losser. Als je na deze warme douche je huid strak trekt, kun je gemakkelijk alle haren wegscheren, zonder dat dit pijn doet.

Goede trimmer

Goed gereedschap is het halve werk. Kies dan ook voor een kwalitatief goede trimmer om je schaamhaar mee te scheren, bijvoorbeeld de Balzy™ 2.0 trimmer. Deze trimmer van Balzy zorgt ervoor dat je jouw schaamhaar snel en pijnloos kunt scheren, in ieder gewenst model.