Waarom kiezen voor een gietvloer?

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Gietvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat ze een aantal voordelen hebben ten opzichte van andere, gangbare vloeren. Een van de meest opvallende voordelen is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Gietvloeren hebben een glad oppervlak waardoor er geen stof of vuil op kan blijven zitten. Bovendien zijn ze ook waterbestendig, wat betekent dat er geen vlekken en krassen kunnen ontstaan. Het is ook relatief goedkoop om een gietvloer aan te schaffen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor er altijd een geschikte optie is voor elke ruimte. Ook is het relatief eenvoudig om een gietvloer te laten leggen. Iets voor jou?

Betonlook vloer

Er zijn verschillende soorten gietvloeren verkrijgbaar, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. De meest voorkomende soorten zijn: epoxy, polyurethaan en latex. Epoxy gietvloeren zijn de duurste optie, maar ook de meest duurzame. Ze zijn bestand tegen vlekken en krassen en zijn goed bestand tegen chemische stoffen. Polyurethaan gietvloeren zijn iets goedkoper, maar ook minder duurzaam. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden, maar zijn vaak niet bestand tegen vlekken en krassen. Latex gietvloeren zijn de goedkoopste optie en zijn gemakkelijk schoon te houden, maar ze zijn bijvoorbeeld weer niet bestand tegen chemische stoffen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en stijlen, de betonlook vloer is bijvoorbeeld erg populair. Deze stijl past bijvoorbeeld erg goed bij een minimalistisch interieur.

Onderhoud gietvloeren

Een gietvloer onderhouden is eenvoudig. Je moet de vloer regelmatig schoonmaken met warm water en een milde reiniger. Als je de vloer lange tijd niet gebruikt, is het belangrijk om een luchtverfrisser te gebruiken. Je moet ook voorzichtig zijn met schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel en oplosmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Als er toch een vlek of kras optreedt, kun je deze eraf stomen.

Conclusie

Gietvloeren zijn een populaire keuze voor vloeren omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, waterbestendig en relatief goedkoop. Er zijn verschillende soorten gietvloeren verkrijgbaar, waaronder epoxy, polyurethaan en latex. Het is relatief eenvoudig om een gietvloer te leggen en een betonlook vloer is een bijzonder populair ontwerp. Onderhoud van een gietvloer is eenvoudig en als er toch vlekken of krassen optreden, kunnen deze eraf gestoomd worden. Tegenwoordig kun je jouw ideale gietvloer gewoon online bestellen, bijvoorbeeld bij G-vloeren.nl, hier kun je rekenen op een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en een prima service!