Tips voor het halen van je rij-examen in regio Den Haag

Tips voor het halen van je rij-examen in regio Den Haag

Het halen van je rijbewijs is altijd spannend. Je hoort om je heen dat veel mensen zakken en dat kan je wel eens onzeker maken waardoor je zelf fouten gaat maken tijdens je eigen rij-examen. Om dit te voorkomen hebben we een aantal tips voor je klaarstaan voor het halen van je rij-examen in de regio Delft en Den Haag.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een goede voorbereiding betekent dat je genoeg rijlessen hebt gehad waardoor je alle rijvaardigheden volledig onder de knie hebt. Wanneer je rijvaardigheden helemaal in orde zijn zal dit je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Naast een boost in het zelfvertrouwen zijn je vaardigheden zelf natuurlijk erg goed, wat het belangrijkste is tijdens het doen van een rijexamen.

Laat je niet gek maken

Wanneer je je rij-examen hebt ingepland zul je van veel mensen om je heen horrorverhalen horen over hun eigen rij-examen. Dit kan jou mentaal slecht beïnvloeden waardoor je minder zelfverzekerd achter het stuur zit. Kortom, laat je niet gek maken door alle negatieve verhalen om je heen en focus je op je eigen rijvaardigheden.

Plan nog een extra lesje in

Een goede tip die ook vaak wordt gebruikt door rijscholen, is het inplannen van een extra rijlesje vlak voor je rij-examen. Op deze manier heb alvast een uurtje ingereden voor je examen en kun je nog wat laatste tips krijgen van je rijdocent.

Veilig rijden

Veiligheid in het verkeer is het belangrijkste onderdeel van je rij-examen. Zorg er dus voor dat je tijdens je rijlessen al goed leert om veilig te rijden. Veilig rijden heeft veel te maken met goed kijken wat er om je heen in het verkeer gebeurd. Voeg je in op de snelweg? Dan moet je goed in je spiegels en over je linkerschouder kijken. Maak je een omkeer manoeuvre? Dan zorg je dat je ook hier goed om je heen kijkt en let op ander verkeer en voetgangers. Alles draait om veiligheid in het verkeer, niet om snelheid.

Tussentijdse toets

Merk je dat je zelfvertrouwen bij bijzondere manoeuvres nog niet optimaal is, dan kan je ervoor kiezen om een tussentijdse toets te doen. Tijdens deze tussentijdse toets hoef je je alleen te focussen op deze manoeuvres. Heb jij je tussentijdse toets gehaald, dan hoef je geen bijzondere verrichtingen meer te doen op je ‘echte’ rij-examen. Dit scheelt toch vaak veel stress en onzekerheid. Personen die een tussentijdse toets hebben gedaan hebben vaak een hogere kans om te slagen tijdens hun rij-examen.