Tips om zweten tijdens het sporten te voorkomen!

Tips om zweten tijdens het sporten te voorkomen!

Vind jij het net als vele andere heerlijk om de zaterdagmiddag te gebruiken voor een heerlijke sportwedstrijd, zoals hockey, voetbal of tennis? Of raap je toch elke maandag, woensdag en zondag je moed bij elkaar en hijs je jezelf naar de sportschool? Heel goed! Toch blijkt het voor een aantal onder ons niet de moeite waard om daadwerkelijk een balletje te slaan of de loopband onder de knie te krijgen. Waarom? Omdat ze te erg zweten… Zonde natuurlijk, want er zijn heus een paar manieren om dit te verminderen. Lees snel met ons mee om je toch (een stukje) comfortabel te voelen tijdens het uurtje calorieën verbranden!

Heb je het gevoel dat je last hebt overmatig zweten en valt dit niet te verminderen door onderstaande tips? Neem dan contact op met een specialist, misschien kunnen zij jou verder helpen.

You’re not alone

Voordat we je een aantal lekkere tips geven om je wat zekerder te voelen over het zweten, willen we wel graag dat je weet dat je echt de enige niet bent die een partijtje zweet tijdens het sporten. En dat het echt niet gek is dat je klotsende oksels hebt, een zweetrug of je bovenlip nat is na een uurtje inspannen; het getuigt juist van keihard werken en dat is iets om trots op te zijn!

Drinken is key!

Een belangrijke factoren, waar je van tevoren wellicht niet over na had gedacht, is dat de hoeveelheid zweten wordt beïnvloed door wat jij alvorens een uurtje sporten eet of drinkt. Zo zorgen koffie en thee ervoor dat jouw lichaamstemperatuur stijgt, waardoor de kans groter is dat je gaat zweten. Daarnaast is het niet al te verstandig om alcohol te drinken de avond voordat je gaat sporten; door alcohol zal jouw zweetproductie ook meer worden tijdens het sporten.

Ga voor luchtige stoffen

Zorg ervoor dat je beweegt in échte sportkleding; geen heftige joggingbroek die ‘’lekker goedkoop was’’, maar een goede sportlegging welke daadwerkelijk ademt. Sommige joggingbroeken hebben zelfs een stukje stof welke gaas heeft; lucht echt lekker door! Hetzelfde geldt voor je sport t-shirt; koop deze bij een sportwinkel en geef aan waar je last van hebt, dan zullen ze je helpen een fijn model uit te zoeken en hoef je niet in je normale t-shirt het veld op!

Water is deze keer niet voor later

Vergeet geen water te drinken. Blijf hydrateren met water! Je zal merken dat het drinken van water je afkoelt en dat je hierdoor minder zal transpireren.