Kies je ideale hoofdkussen?

Kies je ideale hoofdkussen?

Hoe kies je een ideaal kussen?

Er zijn heel veel soorten hoofdkussens. Hele dikke kussens, dunne kussens, speciale nek kussens, etc. Ook kunnen kussens extreem in prijs verschillen. Je zult je vast afvragen wat al deze verschillen zijn en waarom kussens zo erg in prijs kunnen verschillen. Dat gaan we je nu uitleggen. Bij het kiezen van een goed kussen spelen er meer factoren een rol dan bij al het andere beddengoed. Voor het kiezen van een ideaal kussen moet je weten wat jouw favoriete slaaphouding is, hoe breed je schouders zijn, hoe hard of zacht je matras is, hoeveel je zweet tijdens het slapen, je allergieën, de vorm van het kussen en natuurlijk je eigen voorkeuren voor de stof van het kussen. 

Welke voordelen heeft een goed hoofdkussen?

Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je beter en rustiger slaapt. Hierdoor zal je meer uitgerust en ontspannen wakker worden. Door het gebruiken van een verkeerd kussen kun je ook regelmatig wakker worden met nekpijn, spierpijn of rugpijn. Deze problemen kun je voorkomen door een goede keuze te maken een kussen te kiezen die past bij jouw slaapgedrag.  Iemand die voornamelijk op zijn rug slaapt heeft een ander kussen nodig dan iemand die op zijn buik of zij slaapt. 

Bij de rugslaper is het belangrijk dat je kussen de juiste dikte heeft waardoor je hoofd ongeveer op één rechte lijn ligt met je ruggengraat. 

Voor de zijslaper is het belangrijk dat de dikte van je kussen gelijk is aan de breedte van je schouders. Als je kussen namelijk te dun of te dik is dan is je hoofd niet gelijk aan je ruggengraat en kan je nekklachten krijgen. Ook is het belangrijk dat je schouders niet op je kussen liggen maar er tegenaan. Een dun kussen is het meest geschikt voor de buikslaper. Als buikslaper lig je al in een onnatuurlijke positie dus met een dun kussen hinder je je ademhaling het minst.

Silvana hoofdkussen

Silvana maakt kussens voor elk type slaper. Of je nou een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent. Silvana heeft het ideale kussen voor jou. Door de unieke vorm van de Silvana kussens worden je hoofd en nek optimaal ondersteund. De kussens van Silvana worden ook in verschillende soorten maten, diktes en stoffen geleverd. Door de speciale Sanitized® behandeling blijft ook elk kussen schoon en zijn ze huisstofmijtwerend.