Inloggen bij Hotmail of Gmail? Dat doe je zo!

Inloggen bij Hotmail of Gmail? Dat doe je zo!

Met de constante evolutie van technologie, worden e-maildiensten zoals Hotmail, Outlook en Gmail steeds efficiënter en veiliger. Deze gids helpt je bij het inloggen op deze e-maildiensten.

Hotmail Inloggen

Hotmail, nu bekend als Outlook.com, is een gratis webgebaseerde e-maildienst die wordt aangeboden door Microsoft.

Hoe in te loggen op Hotmail

Om in te loggen op Hotmail, heb je je Microsoft-account gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Volg de onderstaande stappen om in te loggen:

Ga naar Hotmail inloggen.

Voer je Microsoft-account gebruikersnaam in.

Klik op 'Volgende'.

Voer je wachtwoord in.

Klik op 'Aanmelden'.

Tip: Als je wilt dat je de volgende keer direct naar je mailbox gaat, selecteer dan 'Ja' bij de prompt 'Aangemeld blijven?' (niet aanbevolen voor gedeelde computers).

Als je niet kunt inloggen of je gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, gebruik dan de probleemoplosser voor het aanmelden.

Problemen met inloggen op Hotmail/Outlook.com?

Microsoft houdt altijd een oogje in het zeil voor ongebruikelijke aanmeldingsactiviteit, voor het geval iemand anders probeert toegang te krijgen tot je account. Als je naar een nieuwe plaats reist of een nieuw apparaat gebruikt, kunnen we je vragen te bevestigen dat jij het echt bent. Als je niet kunt inloggen, probeer dan de probleemoplosser of controleer de andere oplossingen die hieronder worden vermeld.

Outlook Inloggen

Outlook.com is de huidige versie van Microsoft's e-maildienst, die voorheen bekend stond als Hotmail.

Hoe in te loggen op Outlook.com

Het inloggen op Outlook.com is vergelijkbaar met het inloggen op Hotmail. Volg dezelfde stappen zoals hierboven beschreven.

Uitloggen uit Hotmail/Outlook.com

Om uit te loggen, ga je naar Outlook.com. Selecteer je accountinitialen of accountafbeelding in de bovenhoek van je inbox. Selecteer vervolgens 'Uitloggen'.

Tip: Als je je afbeelding niet bovenaan het scherm ziet, controleer dan of de ad-blocking is ingeschakeld. Dit kan soms voorkomen dat de afbeelding wordt weergegeven.

Gmail Inloggen

Gmail is een gratis e-maildienst aangeboden door Google.

Hoe in te loggen op Gmail

Om in te loggen op Gmail, heb je je Google-account e-mail of telefoonnummer en wachtwoord nodig. Volg de onderstaande stappen om in te loggen:

Ga naar Gmail inloggen.

Voer je Google-account e-mail of telefoonnummer in.

Klik op 'Volgende'.

Voer je wachtwoord in.

Klik op 'Volgende'.

Tip: Als je wilt dat je de volgende keer direct naar je inbox gaat, vink dan het vakje 'Aangemeld blijven' aan (niet aanbevolen voor gedeelde computers).

Andere e-mailadressen gebruiken met Gmail

Je kunt ook niet-Gmail-adressen aan je account koppelen en deze gebruiken om in te loggen, je wachtwoord opnieuw in te stellen, meldingen te ontvangen en meer.

Een alternatief e-mailadres toevoegen

Om een alternatief e-mailadres toe te voegen, volg je de onderstaande stappen:

Open je Google-account.

Selecteer 'Persoonlijke informatie'.

Klik onder 'Contactgegevens' op 'E-mail'.

Selecteer 'Alternatief e-mailadres toevoegen' of 'Nog een e-mailadres toevoegen' naast 'Alternatieve e-mailadressen'.

Geef een e-mailadres op dat van jou is.

Selecteer 'Toevoegen'.

Alternatief e-mailadres verwijderen

Om een alternatief e-mailadres te verwijderen, volg je de onderstaande stappen:

Open je Google-account.

Selecteer 'Persoonlijke informatie'.

Klik onder 'Contactgegevens' op 'E-mail'.

Klik op 'Alternatieve e-mailadressen'.

Klik op 'Verwijderen' naast het alternatieve e-mailadres dat je wilt verwijderen.

Taal instellen

Op zowel Hotmail, Outlook als Gmail kun je de taal van je voorkeur instellen. Om de taal in te stellen, ga je naar de instellingen van je account en selecteer je de gewenste taal uit de beschikbare taalopties.

Beveiliging

Microsoft en Google zetten zich in voor de beveiliging van je gegevens. Ze gebruiken geavanceerde beveiligingstools en -protocollen om je account te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, phishing, virussen en malware.

Outlook en Gmail op Android

Je kunt zowel Outlook als Gmail op je Android-apparaat gebruiken. Voor Outlook kun je de Outlook-app downloaden uit de Google Play Store, terwijl je voor Gmail de Gmail-app kunt gebruiken die al op je apparaat is geïnstalleerd.

Contact opnemen met ondersteuning

Als je problemen ondervindt met je e-mailaccount of vragen hebt, kun je contact opnemen met de ondersteuning van Microsoft of Google. Ze hebben uitgebreide hulpbronnen beschikbaar, waaronder handleidingen, veelgestelde vragen, en directe ondersteuning via chat of e-mail.

Gemeenschap

Zowel Microsoft als Google hebben online gemeenschappen waar je vragen kunt stellen, discussies kunt volgen en je kennis kunt delen. Deze gemeenschappen zijn geweldige bronnen voor het oplossen van problemen en het leren van nieuwe dingen.

Meer hulp nodig?

Als je nog steeds problemen ondervindt met het inloggen op je e-mailaccount, bekijk dan de gedetailleerde handleidingen en tutorials op de respectievelijke websites van Microsoft en Google.

Voordelen van een abonnement

Zowel Microsoft als Google bieden premium abonnementen aan met extra voordelen, zoals meer opslagruimte, geavanceerde beveiligingsfuncties, en toegang tot extra services en apps.

Tips voor veilig inloggen

Het is belangrijk om veilig in te loggen op je e-mailaccount. Gebruik altijd een sterk wachtwoord, deel je inloggegevens niet met anderen, en log uit op gedeelde computers om je account te beschermen.

Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van de e-mailapp gebruikt en houd je besturingssysteem up-to-date om de nieuwste beveiligingsupdates te ontvangen.