Geef jouw woning een nieuwe uitstraling met een veranda

Geef jouw woning een nieuwe uitstraling met een veranda

Er zijn talloze manier om je huis aantrekkelijker te maken en een nieuwe uitstraling te geven. Een perfect voorbeeld hiervan is een veranda laten aanbouwen. Het is een investering, maar die is het dubbel en dwars waard. Waarom? Dat vertellen we je in deze blog! Lees mee en ontdek alles wat je moet weten over een veranda als overkapping van je terras. 

Zet je tuinmeubelen beschut!

Onder de veranda staan jouw tuinmeubelen beschut en kunnen ze niet nat worden. Dit is een groot voordeel, aangezien je tuinmeubelen zo niet worden blootgesteld aan vies weer. Zo gaan jouw tuinmeubelen extra lang mee. Wel is het aan te raden om je tuinmeubelen natuurlijk altijd te voorzien van daarvoor bestemde tuinmeubelhoezen. 

Verschillende soorten veranda’s

Een veranda kun je kiezen in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo is er voor iedereen de perfecte veranda te vinden! Houd je van een landelijke look? Dan is een houten veranda geschikt voor jou. Ben je meer van het moderne en strakke uiterlijk? Dan kun je gaan voor een donkere, aluminium overkapping. Kortom, je kiest zelf wat past bij jouw tuin en voldoet aan jouw smaak.

De voordelen van een veranda

Over de voordelen raken we niet uitgepraat, maar we nemen de belangrijkste met je door! Het grootste voordeel is dat je altijd warm en droog van de buitenlucht kunt genieten. Met een veranda heb je namelijk altijd een dak boven je hoofd, waardoor je niet naar binnen hoeft te vluchten wanneer de regen met bakken uit de hemel komt. Ook zijn er veranda’s met zijwanden, die zorgen voor een beschutte plek. Dit kan vooral in de koude winters heerlijk zijn. Nog even een heater ophangen en klaar ben je! In de zomer is een veranda ideaal, omdat de ruimte eronder schaduw en daarmee de perfecte verkoeling biedt. 

Een veranda verhoogt de waarde van je woning

Wist jij al dat het hebben van een veranda ten goede komt van jouw woningwaarde? Dit komt omdat je extra leefruimte creëert en dat doet het goed bij eventuele kopers! Ook het hebben van een tuin is belangrijk voor Nederlanders. Zorg voor een goede balans door niet je hele tuin te overkappen. Ga dus zorgvuldig om met je vierkante meters.