De beste vloerkleden vinden voor jouw woning

De beste vloerkleden vinden voor jouw woning

Als je ├ęcht het beste uit je interieur wilt halen, dan moet je natuurlijk niet zomaar het eerste het beste vloerkleed kopen. Tegenwoordig bestaan er heel wat mogelijkheden, vooral als je vertrouwt op het gamma van een speciaalzaak. Hoewel het onmogelijk is om alle vloerkleden op te noemen, kan het onderstaande overzichtje je alvast op weg helpen. Maak een vergelijking, probeer desnoods enkele vloerkleden uit bij een gespecialiseerde winkel, en voor je het weet is je interieur afgewerkt met een prachtig nieuw vloerkleed.

Vintage vloerkleden

Vintage is een woonstijl die tegenwoordig heel populair is, vanwege het uitbundige gebruik van verrassende designs en kleuren. Als je je woonkamer of een andere ruimte vintage wilt inrichten, dan heb je ook het juiste vloerkleed nodig. Wat dacht je van een turquoise tapijt met strak design? Misschien is een eenvoudig, klassiek model met unieke schakeringen grijs, zwart en wit wel iets voor jou? Meer dan genoeg mogelijkheden voor een mooi vintage vloerkleed.

Wollen vloerkleden

Een wollen vloerkleed biedt enkele interessante voordelen, die je bij geen enkel ander materiaal kunt vinden. Wol is een uiterst dichtende en isolerende stof, waardoor je woonkamer of slaapkamer met zo'n kleed dus altijd lekker warm blijft. Daarbij voegt een kleed uit wol natuurlijk ook een chique, klassevolle tint toe aan je interieur. Houdt er wel rekening mee dat een tapijt uit wol doorgaans wat meer onderhoud nodig heeft!

Hoogpolige vloerkleden

Vervolgens zijn er hoogpolige vloerkleden, die zich vooral onderscheiden op het vlak van uitstraling. Hoogpolig houdt in dat de polen bij deze tapijten wat hoger liggen, namelijk tussen de 3 en 15 centimeter. Hierdoor krijg het vloerkleed een warme, gezellige uitstraling, wat handig is als je bijvoorbeeld een strak interieur toch wat huiselijker wilt maken. Wel zijn hoogpolige vloerkleden iets moeilijker te reinigen, omdat vuiligheid gemakkelijker blijft zitten.

Moderne vloerkleden

Moderne vloerkleden is natuurlijk slechts een overkoepelende term voor alle tapijten die passen in een strak interieur. Het aanbod gaat van zwarte, eenvoudige tapijten die bijdragen tot een opvallende uitstraling tot eerder design tapijten met een elegante afwerking en extra dikke bovenkant. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je moderne vloerkleden enkel in een strak interieur kunt verwerken. Je kan altijd experimenteren met verschillende woonstijlen!

Perzische tapijten

Als je je interieur graag een chique, opvallende look geeft - dan is een Perzisch tapijt perfect. Perzische vloerkleden zijn niet enkel een functioneel onderdeel van de ruimte, ze gelden ook als water kunst. Doorgaans zijn Perzische tapijten prachtig afgewerkt met geometrische vormen, contrasterende kleuren en een zachte structuur. Hierdoor passen ze perfect in een klassiek interieur, maar ook in een landelijke setting ben je er iets mee. Is je inrichting echter strak en modern, dan is het misschien niet de beste optie!

Laagpolige vloerkleden

Ten slotte zijn er ook de laagpolige vloerkleden, de tegenhanger van de hoogpolige die we daarnet al hebben benoemd. Dergelijke tapijten hebben een lage pool, waardoor ze veel soberder en moderner ogen dan hoogpolige varianten. Het voordeel is dan weer dat je minder onderhoudswerk hebt aan deze tapijten, aangezien vuiligheid en stof minder snel blijven zitten tussen de polen. Als een dergelijk tapijt beter past in je interieur, dan heb je er dus ook nog eens het voordeel van gebruiksgemak bij.

Vraag hulp bij het vinden van het beste vloerkleed!

Ieders woonstijl is anders, en dat houdt dat in dat enkel jij de juiste beslissing kunt maken als het gaat om vloerkleden. En alle andere factoren die bij de inrichting van je woning komen kijken. Als je echter het bos door de bomen niet meer kunt zien, vraag dan gerust hulp en advies van een gespecialiseerde winkel. Ongetwijfeld vind je zo snel het beste vloerkleed voor jouw situatie!