De beste tips voor een vakantie in Rotterdam

De beste tips voor een vakantie in Rotterdam

Rotterdam is één van de populairste steden van Nederland. Veel mensen boeken hier een vakantie, vaak een stedentrip. Ook veel Nederlanders brengen een bezoekje aan Rotterdam. Meestal reizen mensen dan een weekendje of een midweek naar de stad. Na Amsterdam is Rotterdam de grootste stad van Nederland. Er valt daarom ook veel te zien en te beleven in Rotterdam.

In dit artikel lees je alles over de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en overige tips voor vakanties in Rotterdam.

Bezienswaardigheden

In Rotterdam is genoeg te zien. Een aantal van de bekende bezienswaardigheden ken je waarschijnlijk al wel. Denk bijvoorbeeld aan de Erasmusbrug, de Euromast en de grote markthal. Hier kun je ook heerlijke eten en drinken. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de kubuswoningen in het centrum van de stad. Wil je een ouderwets stukje van Rotterdam zien? Dan moet je zeker even kijken in Delfshaven. Dit is het enige gedeelte van de stad dat het bombardement in de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

Horeca en activiteiten

Niet alleen de bezienswaardigheden van Rotterdam zijn erg leuk. Je kunt ook genoeg doen in de stad. Zo heeft Rotterdam veel mooie museums. Kunstmuseums bijvoorbeeld, zoals Boijmans van Beuningen. In de kop van zuid vind je het Fotomuseum, Luxor Theater en andere leuke culturele activiteiten. Goede restaurants, hotels en cafés vind je ook genoeg in Rotterdam. Wil je ’s avonds uitgaan, naar het casino of gezellig een hapje eten of wat drinken? Dan is Rotterdam hiervoor ook een hele leuke stad.

Algemene tips

Als je op vakantie bent in Rotterdam, zul je waarschijnlijk tussendoor wel een drankje willen drinken. Gelukkig is het openbaar vervoer van Rotterdam erg goed geregeld. Je hebt hier trams, bussen en metro’s, waarmee je snel kunt reizen tussen de verschillende delen van de stad. Wat ook ideaal kan zijn, is om gebruik te maken van één van de vele taxi services, zoals Taxi Rotterdam. Deze chauffeurs weten alles over Rotterdam en kunnen jullie gemakkelijk vervoeren door de stad. Ook voor goede tips over bezienswaardigheden, restaurants en meer, kun je hier altijd goed terecht. Ben je aangekomen met het vliegtuig? Dan kun je met Taxi Rotterdam Airport goedkoop opgehaald en afgezet worden.