De 5 voordelen van de nieuwe revolutie een houtkachel op pellets

De 5 voordelen van de nieuwe revolutie een houtkachel op pellets

Een reeks nieuwe innovaties in pelletkachels veroorzaakt commotie. Een enkele partij brengt de verschillende werelden van de verwarmingsmarkt samen. Dit heeft geleid tot de introductie van de "houtkachel op pellets", een nieuwe verwarmingsoptie die zowel bezitters van pelletkachels als bezitters van houtkachels aantrekt. Is dit een baanbrekende verandering? Hier staan 5 voordelen van dit revolutionaire product:

1. De kachel maakt geen lawaai meer

De grootste aanbieder van pelletkachels, Bluesolid introduceert de 'Silent Stop' functie. Hierdoor maakt een pelletkachel geen geluid tijdens het uitblaasproces. Dit maakt de kachel ook geschikt voor eigenaren van houtkachels die dit geluid als ongewenst ervaren. De pelletkachel maakt geen geluid.

2. Een houtkachel uitstraling

Houtkachels en pelletkachels hebben een verschillende sfeer. Een houtkachel gebruikt houtblokken als brandstof, terwijl een pelletkachel zelf pellets vanuit een opslagtank aanvoert. Hierdoor mist de pelletkachel de sfeer van brandende houtblokken. Maar de marktleider biedt nu pelletkachels aan met zeer realistische houtblokken, waardoor dezelfde sfeer wordt gecreëerd.

3. Nieuw filter voor veilig stoken   

De pelletkachels met de innovaties worden door BlueSolid 'houtkachel op pellets' genoemd en zijn nog veiliger. Dit komt door het nieuwe innovatieve voordeel. Deze pelletkachel, die eruitziet als een 100% houtkachel, heeft namelijk een nieuw en zeer effectief filter. Dit filter vangt de reststoffen op die normaal gesproken in de afvoer terecht kunnen komen. Hierdoor wordt het risico op brand in de afvoer vrijwel volledig geëlimineerd.

4. Milieuvriendelijk stoken

Er kan veel milieu-vriendelijker worden gestookt met de rookfilter optie Pellet-ABC. Het filter zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor aanzienlijk minder geur en rook. Hiermee lever je een positieve bijdrage aan de buurt. Mensen die een houtkachel gebruiken, verstoren soms de leefomgeving met rook, wat tegen sociale normen ingaat. Met een houtkachel op pellets verwarm je zonder rookoverlast: een schone buurt is het resultaat.

5. Op afstand bedienbaar met Amazon Alexa en Google Home ready

Een pelletkachel lijkt nu op een houtkachel, maar zonder lawaai en met een gezellige sfeer. Bovendien is het veiliger en vriendelijker om mee te stoken. Een ander voordeel van de nieuwe generatie pelletkachels is dat je ze op afstand kunt bedienen met behulp van Amazon Alexa of Google Home. Zo kun je de kachel vanaf de bank inschakelen, zonder gedoe.

Kortom, we geloven dat we kunnen zeggen dat dit een baanbrekende ontwikkeling is. Vroeger waren pelletkachels vooral praktisch en houtkachels vooral gezellig, maar deze 'houtkachel op pellets' combineert beide aspecten. Hiermee worden verschillende werelden samengebracht. Geen gedoe meer met houtblokken, geen overlast voor de buren en wel optimaal gemak. De ouderwetse pelletkachels en houtkachels kunnen weg, want dit is duidelijk de toekomst.