Alles wat je moet weten over financial lease

Alles wat je moet weten over financial lease

Met een auto kan je overal naartoe! Daarom is het een belangrijk vervoermiddel in het leven van veel mensen. Heb jij ook een auto? Als je antwoord nee is en je zoekt op de automarkt naar een nieuwe auto dan zijn er vele mogelijkheden voor je om een auto te krijgen. Je kan bijvoorbeeld een auto kopen of huren, of je leaset een auto. Het leasen van auto’s is tegenwoordig enorm populair, omdat dit vele voordelen heeft. We gaan in dit artikel kijken naar het leasen van een auto en wat het verschil is tussen een private lease en financial lease. Wil je alvast weten hoeveel je kan leasen? Ga dan je financial lease berekenen! Maar als je eerst meer wilt weten dan is dit artikel voor jou.

Wat betekent het als je een auto leaset?

Als je een auto leaset is de auto niet van jou, wel mag je er in rijden. Een leasecontract ga je aan met een leasebedrijf. Samen met het leasebedrijf bedenk je hoe lang het contract gaat duren. Dit is hoe lang je in de auto gaat rijden. Ook beslis je hoeveel kilometers je ongeveer gaat rijden en welke auto je gaat rijden. Als je dit eenmaal weet kan er een termijnbedrag beslist worden. Dit is een maandelijks bedrag dat je betaalt voor de auto, de auto verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto. Je hebt verder dus geen kosten aan de auto behalve benzine. Ongeacht dat je maandelijks een bedrag betaalt is de auto niet van jou, wel ben je er verantwoordelijk voor zolang het leasecontract duurt.

Wat is dan het verschil tussen een financial lease en private lease?

Het leasen van auto’s wordt onderverdeeld in twee categorieën, namelijk: de financial lease en de private lease. Laten we beginnen met een uitleg voor de private lease.

De private lease is zoals de naam het al zegt, voor prive gebruik. Daarom wordt deze ook het vaakst aangegaan door een particulier. Een particulier moet hiervoor eerst een aantal documenten leveren om in aanmerking te komen voor de lease. Uit deze documenten moet blijken of de aanvrager een vast contract heeft. Hiermee weet het leasebedrijf zeker dat de aanvrager de lease kan betalen. Verder moet het leasebedrijf ook weten of je het termijnbedrag maandelijks kan betalen. Heb je andere verantwoordelijkheden zoals alimentatie of schuld, dan wordt dit gerekend met je aanvraag en gekeken of je het termijnbedrag dan nog kan betalen.

Voor een financial lease is niet hetzelfde nodig als bij een private lease. Dit leasecontract wordt namelijk aangegaan door een zzp’er of werkgever. De auto wordt namelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt, waardoor er andere voorwaarden zijn. Een werkgever of zzp’er heeft veel baat bij het leasen van een auto. Er zitten namelijk allemaal financiële voordelen aan het leasen van een auto. Zo kan er bij een financial lease belasting teruggevraagd worden over de wegenbelasting! Wil jij een financial lease? Vraag bij jouw werkgever naar de opties of leg een financial lease voor bij je baas!