5 tips voor gratis websiteverkeer

5 tips voor gratis websiteverkeer

Er is niets mooiers dan gratis websiteverkeer. Voor deze bezoekers hoef je namelijk niets te betalen en ze komen ook nog eens binnen op een natuurlijke manier. Doordat ze gericht je website bezoeken, is de kans ook nog eens groot dat ze iets bij je gaan kopen. Hoe je gratis aan deze extra bezoekers kunt komen? Wij hebben 5 tips voor je!

Kwalitatief hoogwaardige content

Google kijkt de content die zich op je website bevindt. Staat er content op, waar een bezoeker echt iets aan heeft? Door informatieve artikelen op je website te plaatsen met bijvoorbeeld foto’s en video’s kun je ervoor zorgen dat je interessant bent voor je bezoeker. Dit wordt door Google gewaardeerd en zul je terugzien in je ranking.

Leesbaarheid

Voor wie plaats je content op je website? Wie is je doelgroep en hoe willen zij het liefste aangesproken worden? Met ‘je’ of liever met ‘u’? Wil jouw doelgroep graag gedetailleerde achtergrondinformatie of is een korte toelichting van je producten ook voldoende? Zorg dat jouw content leesbaar is voor je doelgroep. Dit wordt gewaardeerd en levert je veel gratis bezoekers op!

Structuur van je site

Kan een bezoeker gemakkelijk vinden wat hij zoekt op je website? Zijn je menu’s logisch en kan een bezoeker snel en gemakkelijk iets bestellen? Een eenvoudige en logische structuur wordt door Google meegenomen in de ranking, een goede structuur kan je dus veel gratis bezoekers opleveren!

Nieuwe, verse content

Hoger in Google kun je ook komen door regelmatig nieuwe content toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld een website in de reisbranche? Dan kun je bijvoorbeeld iedere week een nieuw reisverslag plaatsen. Hiermee scoor je goed in Google! Je kunt er ook voor kiezen om professioneel advies in te winnen hoe je beste om kunt gaan met nieuwe, verse content plaatsen op je site. Je zult zien dat een goed advies, zich razendsnel terugverdient!

Linkbuilding

Door links te plaatsen in artikelen en die op andere websites te plaatsen, kun je een linkprofiel opbouwen. Je kunt bijvoorbeeld met andere website-eigenaren afspraken te maken over het ‘ruilen van links’. Hierbij mogen zij een artikel plaatsen op jouw site (met link) en jij op die van hen (met link). Hiermee kun je gratis aan linkbuilding doen en ook via deze weg, meer gratis bezoekers trekken. Mogelijkheden genoeg dus, om meer nog meer bezoekers te trekken, zonder dat je dit iets kost!