Wat is een vrijgezellenfeest, wie organiseert het en wat kun je allemaal doen?

Wat is een vrijgezellenfeest, wie organiseert het en wat kun je allemaal doen?

Krijg je een uitnodiging voor een vrijgezellenfeest en weet je eigenlijk helemaal niet wat dit is? In dit artikel lees je alles over het vrijgezellenfeest; van wat is een vrijgezellenfeest tot wat kun je er allemaal gaan doen.

Wat is een vrijgezellenfeest?

Een vrijgezellenfeest is een bijzonder feest dat wordt georganiseerd ter ere van de 'laatste avond' dat iemand als single mag worden bestempeld. Als je gaat trouwen wordt er vaak voor zowel de man als de vrouw een vrijgezellenfeest georganiseerd. Je kunt het feest zien als een soort 'send-off party' voor de aanstaande bruid of bruidegom. Op het feest kunnen alle vrienden en familie van de aanstaande bruid of bruidegom samenkomen om hem of haar nog een keer goed te verwennen voor het huwelijk.

Wie organiseert het vrijgezellenfeest?

Omdat het vrijgezellenfeest een bijzondere gelegenheid is, wordt het meestal georganiseerd door de beste vriend(in) van de bruid of bruidegom. In sommige gevallen wordt het vrijgezellenfeest ook georganiseerd door de familie van de aanstaande bruid of bruidegom. Het is internationaal echter niet ongebruikelijk dat de aanstaande bruid of bruidegom zelf het vrijgezellenfeest organiseert. In Nederland zien we vaak dat dit toch een beetje 'als verassing' georganiseerd wordt en dat eigenlijk alleen de bruid of bruidegom bepaald wie het mag gaan regelen.

Wat kun je allemaal doen tijdens een vrijgezellenfeest?

Er zijn heel veel verschillende activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een vrijgezellenfeest. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat de aanstaande bruid of bruidegom graag zou willen doen. Sommige mensen houden ervan om een dagje weg te gaan, bijvoorbeeld een dagje naar de sauna of een dagje shoppen in een andere stad. Anderen willen liever een wilde avond uit met veel drinken en dansen in een club of bar.

Vaak zien we dat vrouwen op een vrijgezellenfeest kiezen voor cocktail workshops, paaldansen, een spannend diner of een fotoshoot. Mannen kiezen vaak voor een stoere buitenactiviteit, zoals paintballen, karten of een slipcursus. Gaan ze ergens naar binnen? Dan zal dat vast en zeker een stripclub zijn. Die laatste is misschien niet helemaal een goed voorbeeld, maar dit is toch vaak de activiteit die we mannen het eerste horen roepen als we het hebben over een 'vrijgezellenfeest'. 

Uiteindelijk is een vrijgezellenfeest natuurlijk heel persoonlijk en daarom wordt dus ook vaak iemand gekozen die het dichts bij de aanstaande bruid of bruidegom staat om het te organiseren. Dit is namelijk degene die het beste weet wat de aanstaande bruid of bruidegom leuk vindt.