Waar moet je op letten bij het kopen van een game laptop?

Waar moet je op letten bij het kopen van een game laptop?

Het is weer zover. Je nieuwe game is uit, maar je oude laptop is afgeschreven. Of in ieder geval, jouw game doet het niet zoals die het moet doen, op jouw laptop. De processor heeft het zwaar, je laptop wordt warmer en warmer en je spel draait niet zoals je wil dat deze het draait. Door al deze signalen weet jij dat het tijd is om opzoek te gaan naar een nieuwe laptop voor het games. Maar waar begin je? Wij proberen jou in dit artikel te helpen bij het kopen van de beste gaming laptop voor jou.

Maak direct de goede keuzes

Het uitbreiden van een laptop is een stuk lastiger dan van een computer. Het is dus belangrijk je goed te verdiepen, vóórdat je jouw aankoop doet. Het uitbreiden of vervangen van bijvoorbeeld een video-kaart neemt iets meer voet in aarde dan bij een computer. Zeker bij een Macbook gaat dit niet makkelijk. Met in je achterhoofd de gedachte dat een gaming-laptop altijd al duurder zal zijn dan een game-pc is het dus goed je hier bewust van te zijn.

Videokaart

Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de Videokaart. Deze specificaties staan meestal aangeschreven met GPU. Er zijn verschillende modellen waar je voor kunt kiezen. Zo heb je een GTX 1050, die ervoor zorgt dat je op gemiddeld niveau kunt games. Bovengemiddeld is een 1060 en wil je echt op hoge kwaliteit gamen? Dan kies je voor GTX 1070 of 1080. Hoe hoger de kwaliteit van de GTX die je koopt, hoe langer jouw PC ook nieuwe games zou kunnen ondersteunen.

Geheugen

Na de videokaart is er nog een belangrijk onderdeel wat van toepassing is voor de keuze van een goede gaming laptop. Hierbij moet je denken aan het werkgeheugen. Voor veel Games is tegenwoordig minimaal 8GB Ram nodig. Om goed toekomstproof te zijn met jouw laptop is het aan te raden om meer geheugen toe te voegen en om te kiezen voor een SSD drive. Deze investering ga je zeker terugverdienen.

Verder zijn er nog een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Denk aan de processor, opslag en het gewicht van de laptop. Heb je vragen? Dan raden we je zeker aan contact op te nemen met verschillende webwinkels zoals Hardwaretips.nl. Zij kunnen je een advies op maat geven