Om deze 5 redenen moet je meer blauwe bessen eten!

Om deze 5 redenen moet je meer blauwe bessen eten!

Fruit is gezond. Iedereen weet dat 2 stuks fruit bijdraagt aan een goede gezondheid. Helaas worden bessen nog weleens vergeten. En dat terwijl bessen supergezond zijn. En de blauwe bes is de koning onder de bessen.

Blauwe bessen zijn namelijk rijk aan vitamines en mineralen zoals vitamine K, C, E en B6. Het bevat veel vezels en geen vet of cholesterol. Supergezonde blauwe besjes dus!

Tijd om de 5 voordelen van blauwe bessen eens nader te bekijken. Zodat ook jij blauwe bessen gaat toevoegen aan je dagelijks dieet voor een betere gezondheid!

1. Blauwe bessen bevatten super veel antioxidanten

Antioxidanten zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Ze bieden bescherming tegen vrije radicalen. Vrij radicalen in ons lichaam kunnen namelijk leiden tot hartkwalen, kanker en andere ziektes.

Het is dus belangrijk om antioxidanten via de voeding binnen te krijgen. En blauwe bessen bieden de hoogste concentraties antioxidanten van alle fruit en groentes! En met name de flavonoïden, de stof die de bessen de mooie blauwe kleur geeft, verhoogt de hoeveelheid antioxidanten in het lichaam direct.

2. Helpen in de strijd tegen overgewicht

Als je graag wilt afvallen dan ben je zeker op zoek naar een zoete snack zo af en toe. Niks is zo lekker als af en toe iets lekker zoets! En blauwe bessen kunnen je daarbij helpen. Ze zijn namelijk heerlijk zoet. Heb je zin in een lekkere zoete snack? Neem dan een handje blauwe bessen. Het stilt je honger naar iets zoets en zijn supergezond!

Maar het mooiste is dat ze je ook nog helpen met afvallen. In onderzoek is namelijk gebleken dat er een relatie is tussen het eten van blauwe bessen en het verliezen van dat vervelende buikvet.

Kortom, blauwe bessen helpen je verlangen naar een zoete snack te stillen en tegelijkertijd met afvallen! Wil je meer afvallen tips? Kijk dan eens naar de tips in dit artikel van YellowFit.

3. Verlaag je cholesterol met blauwe bessen

Blauwe bessen bevatten een stofje genaamd pterostilbeen. En pterostilbene bevat de eigenschap dat het vet en cholesterol afbreekt. Ook de hoge concentratie antioxidanten in de blauwe bessen zouden hieraan bijdragen. 

Is je cholesterol te hoog? Als je dagelijks blauwe bessen eet, verlaag je je cholesterol binnen een paar weken!

4. Blauwe bessen zijn goed voor je geheugen

Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten. Dat deze antioxidanten beschermen tegen verschillende ziektes zoals hartkwalen en kanker had ik hierboven al genoemd. Hiernaast lijken de antioxidanten in de blauwe bessen ook goed te zijn voor je geheugen. Ze helpen bij het tegengaan van de achteruitgang van de hersenfuncties naarmate we ouder worden en verbeteren de hersenfuncties in het algemeen.

5. Blauwe bessen helpen herstellen na een zware workout

Ben jij regelmatig in de sportschool te vinden? Eet dan na de training wat blauwe bessen! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat blauwe bessen zorgen voor een versneld herstel van de spieren na een training.

Blauwe bessen zijn lekker en ook heel goed voor je gezondheid! Zorg dus dat ook jij de voordelen hiervan meepakt en voeg blauwe bessen toe aan je dagelijks dieet!