Maak een milkshake op een warme zomerdag

Maak een milkshake op een warme zomerdag

Met deze temperaturen is een milkshake een goed drankje om te drinken. Een milkshake op z’n best is: koud, vers gedraaid en niet te zoet. Het is een lekker, vullend drankje dat perfect is voor elke gelegenheid. Er zijn genoeg plekken waar jij milkshake kunt kopen, maar waarom niet een milkshake zelf maken?

Wat de meeste mensen zo lekker aan een milkshake vinden is het ijs. Het ijs moet koud zijn en dik genoeg zodat het niet direct smelt en je shake verwatert, maar ook niet zo dik dat het ondrinkbaar is. Anders neem je wel een ijsje.

Verse milkshake

Je wilt ook dat het ijs vers is, of je nu kiest voor een bol vanille- of chocoladeijs. Voor een milkshake hoeft het ijs niet per se zoet te zijn. Durf te kiezen voor fruitig ijs, gemaakt van verse aardbeien of bessen. Of je kunt ook kiezen voor vanille-ijs, maar dan met zelf gekozen fruit wat je er doorheen mixt.

Een goede milkshake is altijd een feestje, als toetje na een maaltijd of gewoon zomaar als tussendoortje op een warme zomerdag. Wanneer jij in de zomer jarig bent, is een goede milkshake een perfecte vervanging voor taart waar je iedereen mee verrast en blij maakt.

Wat is de basis van een goede milkshake en hoe maak je die?

Een milkshake maak je door het mengen van ijs met melk aangevuld met andere ingrediënten (fruit, chocoladesiroopp etc.) worden toegevoegd om ‘m zo op smaak te brengen waar jij zin in hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om aardbeien en bananen te combineren met wat ijs, om deze vervolgens in de blender te gooien. Je zal zien dat door met regelmatig even te stoppen, je vanzelf de goede dikte van de milkshake hebt. Dit moet je een beetje op gevoel doen. Je kunt zelfs voor spannende smaken kiezen zoals pindakaas in combinatie met chocolade.

Dus als je de volgende keer dorst hebt, waarom probeer je dan niet je eigen heerlijke milkshake te maken in de plaats van een aardbeienmilkshake bij de snackbar te kopen? Alles wat je nodig hebt is wat ijs, melk, enkele bekende fruitstoorten zoals aardbei of banaan bijvoorbeeld en een beetje creativiteit. Veel plezier!