Hoe breng je je chakra's in balans? Leer deze technieken

Hoe breng je je chakra's in balans? Leer deze technieken

Chakra’s zijn de energiecentra in ons zenuwstelsel die in verband staan met onze lichaam geest. Hoewel elke chakra anders werkt en een ander deel van ons lichaam controleert, zijn er enkele universele praktijken die kunnen helpen om de chakra's in evenwicht te brengen. Lees hier verder om uit te vinden wat de chakra-experts aanbevelen!

1. Start met praktische visualisatie

Als je je uit balans voelt, probeer dan te visualiseren dat er helende energie door je lichaam en langs je ruggengraat stroomt. Dit is een uitstekende vorm van praktische visualisatie, wat kan helpen om warmte te voelen in bepaalde delen van je lichaam. Het kan ook gebeuren dat je tintelingen of zelfs een druk voelt. Daarnaast kan het voorkomen dat je kleuren ziet. Wees gerust, dit zijn slechts indicatoren dat energie verandert en vrijkomt in je lichaam. 

2. Weer in contact komen met de natuur

Als je je vaak angstig, onzeker, ongegrond of moe voelt, kan de wortelchakra, te vinden aan de basis van de ruggengraat, de oorzaak van het probleem zijn. In veel gevallen kan het zelfs zo zijn dat er fysieke symptomen het skelet of het immuunsysteem aantasten. Het hebben van een evenwichtige wortelchakra is belangrijk om een sterk gevoel van aarding te hebben. Om deze gebieden terug in balans te brengen, kun je ervoor zorgen om negatieve ionen te absorberen door wat meer tijd buiten door te brengen en blootsvoets over de grond te lopen. Dit kan je helpen om te verbinden met de energie van de aarde.

3. Chanting oefeningen om de chakra's in balans te brengen

Chanting oefeningen zijn een uitstekende manier om de chakras terug in balans te brengen. Het geleiden van geluid door te chanten kan onder meer helpen om de energiestroom in het lichaam te herstellen. De chakra-experts stellen dat zingen als het ware een manier is om te genezen van binnenuit. De vibratie van je stem zorgt ervoor dat je blokkades in al je energiecentra worden verwijderd. Mocht chanten nieuw voor je zijn, probeer dan eens een yogales te zoeken waarin chanten wordt gebruikt om er voor het eerst kennis mee te maken. 

Tijdens het chanten maak je gebruik van zogenaamde mantra’s, woorden die verschillende chakra's vertegenwoordigen. Elk van deze mantra's komt overeen met een affirmatie, een andere methode om een specifiek chakra in evenwicht te brengen. Het herhalen van affirmaties kan helpen om helende energie door je lichaam te sturen en om de balans te herstellen in een bepaald aspect van je lichaam, en je leven.