Een vakantie is goed voor je gezondheid

Een vakantie is goed voor je gezondheid

Vakantie! Iedereen zou dat wel iedere maand een weekje willen. En het is ook nog eens heel erg goed voor onze gezondheid. Het verlaagt de kans op ziekte. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, hartaanvallen en vroegtijdig overlijden. Dit allemaal door met regelmatig te genieten van een uitgebreide vakantie in binnen- of buitenland. Waarom zouden we het niet vaker doen? Wat dachten jullie van de volgende twee vakanties?

Vakantie op Sint-Maarten

Sint-Maarten is een onderdeel van ons koninkrijk. Het is dan ook geen groot eiland. Dit eiland ligt in de Caribische Zee op paar een honderd meter van Curaçao en Aruba. Wanneer je op zoek bent naar een zonnige vakantie dan is Sint-Maarten daar heel geschikt voor. Op het eiland heerst er rust en het klimaat is er ook nog eens aangenaam. Zelfs in de winter kun je genieten van aangename warme temperaturen. Er heerst een tropisch Savanneklimaat op het eiland.

Dit eiland bestaand uit twee delen. Een Nederlands deel en een Frans deel. Het Franse deel ligt ten oosten van het eiland. In het Nederlandse deel kan je betalen met de Antilliaanse gulden en de Amerikaanse Dollar. Terwijl er in het Franse deel ook met de Euro betaald kan worden. Op Sint-Maarten hebben ze geen Wilhelmus als volkslied maar hun eigen volkslied.

Vakantie in het Griekse Thessaloniki

De Griekse stad Thessaloniki heeft best veel te bieden. Jaarlijks komen er heel erg veel toeristen. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden en vele stranden. Kortom is er meer dan genoeg te doen rondom de stad. Deze plaats ligt op het vaste land en niet op één van de eilanden maar ligt wel aan de Egeïsche zee en de golf van Thessaloniki. Het ligt ongeveer 500 kilometer van Athene.

In Thessaloniki kan je echt volop genieten van Griekenland. De stad is erg groot en in de onontdekte wijken/gebieden van Thessaloniki kan je van het authentieke Griekse leven genieten. In Thessaloniki is een warm mediterraan klimaat. Het klimaat heeft koele winters en warme zomers. Over het algemeen zijn de winters vaak nat en in de zomer is regen zeldzaam.

De Nederlandse toeristen gaan erg graag naar Thessaloniki. De afgelopen jaren zijn de Nederlandse toeristen behoorlijk gestegen die naar Thessaloniki gingen.