Dit zijn de 3 mooiste gebouwen van Lecce

Dit zijn de 3 mooiste gebouwen van Lecce

In het zuiden van Italië ligt de prachtige stad Lecce, ook wel bekend als het "Florence van het Zuiden". Deze charmante stad staat bekend om haar barokke architectuur en is een verborgen schat voor veel toeristen. Het is dan ook geen verrassing dat Lecce vele prachtige gebouwen heeft die het ontdekken waard zijn. In deze blog zal ik je meenemen naar de 3 mooiste gebouwen van Lecce die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan deze historische stad.

Het Piazza del Duomo

Laten we beginnen met het meest iconische gebouw van Lecce, het Piazza del Duomo. Dit prachtige plein wordt omringd door enkele van de mooiste barokke gebouwen van de stad en vormt het centrum van het historische stadscentrum. Het eerste gebouw dat de aandacht trekt is de imposante kathedraal van Lecce, ook wel bekend als de Duomo. De kerk met zijn weelderige gevel, rijk versierd met engelen, heiligen en andere barokke ornamenten, is een perfect voorbeeld van de prachtige architectuur die Lecce te bieden heeft. Stap binnen en bewonder de weelderige versieringen en fresco's die het interieur verfraaien. Naast de Duomo staat het Palazzo del Seminario, een voormalig bisschoppelijk paleis dat nu dienst doet als kunstgalerij. Het prachtige interieur met zijn plafondschilderingen en weelderige kamers is een must-see voor kunstliefhebbers. Ook het Palazzo Vescovile, het bisschoppelijk paleis, is een indrukwekkend gebouw met zijn unieke barokke façade en twee torens die het pleintje domineren. Tot slot is er het Palazzo d'Episcopio, een voormalig paleis dat nu een museum is en een interessante collectie van keramiek en archeologische vondsten uit de regio herbergt. Vanuit het Piazza del Duomo kun je de pracht en praal van Lecce in je opnemen en genieten van de charme en schoonheid van deze stad.

De Basilica di Santa Croce

Een ander meesterwerk van barokke architectuur in Lecce is de Basilica di Santa Croce, gelegen aan het Piazza di Santa Croce. Deze kerk is een van de grootste en meest indrukwekkende gebouwen in Lecce. De façade van de basiliek is versierd met een overvloed aan decoraties en beelden, waaronder de beeltenis van de heilige Maria met het kind Jezus. Binnenin de kerk is het eveneens een lust voor het oog met zijn beschilderde plafonds, marmeren sculpturen en talrijke fresco's. Ook hier zie je de barokke stijl in al zijn pracht en praal. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen in het aangrenzende klooster dat nu dienst doet als museum en een interessante collectie van religieuze kunst en voorwerpen herbergt.

Het amfitheater van Lecce

Een ander indrukwekkend bezienswaardigheid in Lecce is het amfitheater, dat in de 2e eeuw werd gebouwd. Dit goed bewaarde Romeinse theater is een van de grootste van Italië en is een fascinerend overblijfsel uit de oudheid. Het amfitheater is uitgehouwen in de rotsen en bood plaats aan ongeveer 25.000 toeschouwers. Tegenwoordig worden er in de zomer nog steeds theatervoorstellingen en concerten georganiseerd in dit prachtige monument.