Waarom merchandise een goed idee is voor jouw bedrijf!

Waarom merchandise een goed idee is voor jouw bedrijf!

Merchandise is een term die gebruikt wordt om producten te beschrijven die zijn ontworpen om de fans en volgers van een merk, artiest of organisatie te betrekken en te versterken. Merchandise is om verschillende redenen belangrijk. Als eerste creëert het een grotere naamsbekendheid. Mensen kopen merchandise om loyaliteit te tonen aan het merk. Biedt een product met een mooi design aan en mensen zullen het zeker kopen! Ze lopen vervolgens rond met een product waar jouw merknaam goed zichtbaar is. Andere mensen zien dit vervolgens en kunnen gaan googelen wat het merk is en wat ze verkopen. Daarnaast ontstaat er ook een verbondenheid tussen supporters en fans. Merchandise valt vaak op en kan zorgen voor reacties van mede fans. Maar welke producten zou je allemaal kunnen verkopen als merchandise? In de blog geven we je enkele voorbeelden.

Kleding

Kleding heeft iedereen nodig. Wanneer het kledingstuk een mooi design heeft en iemand z’n favoriete artiest of merk staat erop, is de kans groot dat het aangeschaft wordt. Het zal dan ook zeker met trots gedragen worden.

Tassen

Een tas is altijd handig, je kunt er namelijk meerdere spullen in vervoeren. Een tas met een logo erop zou dus best een succes kunnen worden. Maar waar kan je een tas laten bedrukken? Tassen bedrukken kan gemakkelijk bij Rotimshop. Zij bieden een breed assortiment aan verschillende tassen die je kunt laten bedrukken.

Accessoires

Kleine accessoires vallen minder op, maar zijn daarom soms verleidelijker om te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een sleutelhanger of pen. Deze producten worden dagelijks gebruikt en zijn een constante herinnering aan het merk of artiest.

Drinkwaar

We moeten natuurlijk 2 liter water per dag drinken. Hoe leuk is het om dit te doen uit een drinkfles of beker waar je favoriete artiest of merk op staat? Drinkflessen zijn handig en makkelijk mee te nemen. Deze zullen dan ook zeker in de smaak vallen bij de fans.

Zoals je kunt lezen heeft de aanschaf van merchandise mooie voordelen. Daarnaast is er ook genoeg keus wat betreft producten die je als merchandise kan verkopen. Belangrijk is wel dat je een product kiest dat past bij jouw merk. Dan is de kans groter dat mensen het aanschaffen. Heb je al een leuk idee welk product je als merchandise wilt verkopen? Kijk dan snel op websites zoals Rotimshop.nl naar de mogelijkheden!