Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken

Het afsluiten van een uitvaartverzekering stellen we het liefst zo veel mogelijk voor ons uit. En dit terwijl de uitvaartverzekering de enige verzekering is waarvan we zeker weten dat we deze ooit nodig zullen hebben. Ondanks dat we het niet fijn vinden om over de dood na te denken heeft toch 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je nog geen uitvaartverzekering hebt afgesloten en dit wel wil doen wat heel verstandig is dan ga je eerst de uitvaartverzekeringen vergelijken. Bij het vergelijken let je vooral op de voorwaarden van de verschillende verzekeraars. Het is vooraf moeilijk te bepalen wat de beste uitvaartverzekering is. Dit is namelijk voor iedereen een andere en geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Bij het vergelijken staan jouw uitvaartwensen centraal. Wil je begraven of gecremeerd worden een eenvoudige of een uitgebreide uitvaart? Allemaal factoren die de keuze voor een uitvaartverzekering zullen bepalen. Neem dus de tijd voor het vergelijken want je zult deze verzekering hoogstwaarschijnlijk maar eenmaal in je leven afsluiten.

Soorten uitvaartverzekeringen

Als je eenmaal weet wat je wilt dan kun je een keuze maken uit de verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De twee belangrijkste zijn de kapitaal uitvaartverzekering en de natura verzekering. Als je veel waarde hecht aan keuzevrijheid dan is de kapitaal uitvaartverzekering de beste keuze. Je bouwt hiermee een kapitaal op wat zal worden uitgekeerd na jouw overlijden aan de nabestaanden. Zij kunnen vervolgens jouw uitvaart verzorgen zoals jij dat had gewild.

Wil je je liever verzekeren voor de producten en diensten van jouw uitvaart dan kun je beter voor de natura uitvaartverzekering gaan. Hierbij betaal je maandelijks premie en na het overlijden zal de uitvaartondernemer de uitvaart regelen zoals jij dat had gewild. Bij de natura uitvaartverzekering heb je minder keuzevrijheid dan bij de kapitaal verzekering. Daar staat tegenover dat de nabestaanden ook minder hebben te regelen voor jouw uitvaart. Een ander voordeel is dat je nooit onderverzekerd kunt raken als je een natura verzekering afsluit.

Als laatste zul je nog een vergelijk moeten maken tussen de verschillende uitvaartverzekeraars. In Nederland zijn ongeveer 11 uitvaartverzekeraars actief waarvan 3 grote. Deze 3 grote verzekeraars zijn naast verzekeraar ook uitvaartondernemer. Dit maakt het extra makkelijk omdat er dan veel minder te regelen is.