Hoe richt je jouw werkplek efficiënt in?

Hoe richt je jouw werkplek efficiënt in?

We werken gemiddeld 40 uur per week. We willen tijdens die 40 uur zo efficiënt mogelijk zijn. Een efficiënt ingerichte werkplek is een belangrijke basis voor productiviteit en gemak. 

Hoe richt je een werkplek efficiënt in? 

Hier zijn enkele tips om jouw werkplek zo efficiënt mogelijk in te richten.

1. Zorg voor voldoende verlichting. Goede verlichting zorgt niet alleen voor meer zichtbaarheid, maar ook voor minder vermoeide ogen en een prettiger werkomgeving.

2. Maak gebruik van opbergsystemen: Een opgeruimde werkplek bevordert de concentratie en productiviteit. Gebruik bureauladen en opbergsystemen om spullen op te bergen en overzichtelijk te houden.

3. Gebruik een comfortabele bureaustoel: Een comfortabele stoel zorgt voor minder rug- en nekklachten en verhoogt de concentratie. Kies een stoel met verstelbare armleuningen en rugleuning.

4. Zet het bureaublad op de juiste hoogte: Zorg dat het bureaublad op de juiste hoogte staat, zodat je comfortabel kunt werken zonder rug- of nekklachten.

Gezonde werkomgeving

Zo zorg je voor een gezonde werkomgeving Een gezonde werkomgeving is belangrijk voor een hogere productiviteit en een betere gezondheid. Hier zijn enkele tips om een gezonde werkomgeving te creëren. 

1. Zorg voor voldoende beweging. Zit niet de hele dag achter de computer, maar maak regelmatig een wandeling of doe een paar oefeningen. Wil je gewoon doorwerken? Overweeg dan een ergonomisch bureau

2. Gebruik ergonomische producten. Gebruik producten die speciaal zijn ontworpen voor een gezonde werkomgeving, zoals een comfortabele muis en toetsenbord.

3. Zorg voor frisse lucht: Zorg voor voldoende ventilatie en zet de verwarming niet te hoog.

4. Vermijd overmatig geluid: Overmatig geluid kan afleiden en stress veroorzaken. Zorg voor voldoende geluidsisolatie of gebruik oordoppen.

Hier moet je aan denken als je een ergonomische werkplek wil

Een ergonomische werkplek is belangrijk voor een hogere productiviteit en een betere gezondheid. Hier zijn enkele belangrijke factoren waar je op moet letten bij het inrichten van een ergonomische werkplek. 

1. Zorg voor verstelbare producten, zoals een verstelbare bstelbare bureaustoel, monitorstandaard en toetsenbordhouder, zodat je altijd een comfortabele houding kunt aannemen.

2. Kies een muis en toetsenbord die zijn ontworpen voor een comfortabele grip en weinig belasting op de polsen. Dit noemen ze ook wel een ergonomische muis en/of toetsenbord.

3. Zet het beeldscherm op de juiste hoogte, zodat je niet hoeft te kijken naar een oncomfortabele hoek. Online zien hier enorm veel artikelen over te vinden. Houd je rug en schouders recht en ontspan je nekspieren door regelmatig pauzes te nemen.

Zo creëer je voldoende opbergruimte

Opbergruimte is belangrijk om je werkplek overzichtelijk en efficiënt te houden. Hier zijn enkele tips om voldoende opbergruimte te creëren. 

1. Maak gebruik van opbergsystemen. Gebruik bureauladen, opbergkasten, archiefkasten en hangmappen om spullen op te bergen en overzichtelijk te houden.

2. Wees selectief. Houd alleen spullen op je werkplek die je regelmatig nodig hebt en gooi overtollige spullen weg.

3. Gebruik labels. Label de opbergsystemen zodat je snel weet waar spullen zijn opgeborgen.

Bij het inrichten van een efficiënte, gezonde en ergonomische werkplek belangrijk voor productiviteit en gezondheid. Zorg voor verstelbare producten, voldoende verlichting en opbergruimte en maak regelmatig pauzes om te ontspannen.