3 tips om jouw tweedehands spullen online te verkopen

3 tips om jouw tweedehands spullen online te verkopen

Heb je tweedehands spullen die je graag online wilt verkopen? Dat is een slimme keuze, want door deze spullen online aan te bieden, kies je voor een groot bereik en is de kans groot dat je deze ook daadwerkelijk gaat verkopen. Heb je dit al eens eerder geprobeerd en ging het toen best moeizaam om je spullen goed en snel te verkopen? Wij hebben een 3 tips voor je, waarmee jij jouw tweedehands spullen snel en tegen een goede prijs kunt verkopen. Lees je mee?

Wat wil de koper weten?

Op markthandel.nl gratis adverteren met tweedehands artikelen is natuurlijk een erg prettige mogelijkheid. Hierdoor hoef je in ieder geval geen kosten te maken voor het verkopen van je tweedehands spullen, maar dit wil niet zeggen dat je dit ook daadwerkelijk gaat lukken. Een belangrijk onderdeel van het promoten van je artikelen, is het verschaffen van informatie aan de potentiële koper. Wat wil deze koper eigenlijk precies weten? Bied je bijvoorbeeld een boek aan? Dan wil de koper waarschijnlijk erg graag weten wie het geschreven heeft, uit hoeveel bladzijden dit boek bestaat en wat de staat is van het boek. Ook vinden kopers het fijn om de exacte afmetingen te kennen, om te weten of het boek bijvoorbeeld wel door de brievenbus past. Verplaats jezelf in de koper en zet die informatie erbij, waarvan jij denkt dat relevant is.

Goede foto’s

Goede foto’s zijn zeer belangrijk om je artikelen te verkopen online. Verkoop je bijvoorbeeld een tafellamp? Maak dan foto’s uit verschillende hoeken, zodat kopers letterlijk een goed beeld hebben van wat je precies aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook een foto van dichtbij van de lampenkap en de fitting die erbij hoort. Draai de lamp om en maak ook een foto van de onderkant van de voet. Hoe meer gedetailleerde foto’s, hoe beter!

Pakkende titel

Als je een artikel aanbiedt waarvan er nog veel meer worden aangeboden, kun je jezelf onderscheiden door een pakkende titel toe te voegen. Je kunt er in deze titel voor kiezen om zoveel mogelijk functionele informatie toe te voegen, maar je kunt ook kiezen voor een leuke, creatieve titel. Door een titel te bedenken die duidelijk onderscheidend is van andere titels, trek je de hier de aandacht mee en is de kans groot dat jouw artikel, snel zal worden verkocht!